[:el]29/01/2016
Με την κοινωνική επιχειρηματικότητα (Social Entrepreneurship) στο επίκεντρο, ο οργανισμός Ashoka έχει στόχο να εντοπίσει τις πιο υποσχόμενες πρωτοβουλίες κοινωνικού σκοπού στην Ελλάδα, να τις βοηθήσει σε οργανωτικό επίπεδο και να τις υποστηρίξει να αναπτυχθούν, ώστε να πολλαπλασιάσουν το θετικό αντίκτυπό τους στην κοινωνία.
Μηχανισμός του Προγράμματος Impact
Υποβολή αιτήσεων
Η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2016!
Λίγα λόγια για τον οργανισμό Ashoka
Ο μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός Ashoka, εδώ και 35 χρόνια, προπορεύεται στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και σήμερα αποτελεί το μεγαλύτερο παγκόσμιο δίκτυο κοινωνικών επιχειρηματιών που εφαρμόζουν στην πράξη τις καινοτόμες ιδέες τους, για τη συστημική επίλυση κοινωνικών προβλημάτων.
Βασιζόμενος στην αρχή ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος προώθησης της κοινωνικής αλλαγής είναι η επένδυση σε κοινωνικούς επιχειρηματίες με καινοτόμες, βιώσιμες και εφαρμόσιμες σε εθνική και παγκόσμια κλίμακα λύσεις, έως σήμερα, έχει υποστηρίξει και εντάξει στο παγκόσμιο δίκτυό του 3.000 κορυφαίους κοινωνικούς επιχειρηματίες (Αshoka Fellows) μεταξύ των οποίων και 2 κατόχους βραβείων Νόμπελ Ειρήνης (Kailash Satyarthi και Mohammad Yunus).
Με γραφεία σε πάνω από 40 χώρες, ο οργανισμός Ashoka επιδιώκει να δημιουργήσει ένα παγκοσμιοποιημένο και άκρως αποτελεσματικό τομέα της κοινωνίας των πολιτών – έναν τομέα που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και θα ενθαρρύνει τους πολίτες όλου του κόσμου να σκέφτονται και να δρουν ως φορείς αλλαγής.
Στους εν δυνάμει “φορείς αλλαγής – changemakers” απευθύνεται το πρόγραμμα Impact: ενδυνάμωση κοινωνικού αντίκτυπου επιλεγμένων Ελληνικών πρωτοβουλιών, καλώντας τους να υποβάλλουν υποψηφιότητα με τη δική τους κοινωνική πρωτοβουλία.
Ο οργανισμός Ashoka υλοποιεί για πρώτη φορά το πρόγραμμα Impact στην Ελλάδα. Έχοντας υποστηρίξει πάνω από 102 πρωτοβουλίες στην Ευρώπη, ο οργανισμός Ashoka στόχο έχει να εντοπίσει τις περισσότερο υποσχόμενες πρωτοβουλίες κοινωνικού σκοπού στην Ελλάδα, να τις βοηθήσει σε οργανωτικό επίπεδο και να τις υποστηρίξει να αναπτυχθούν, έτσι ώστε να πολλαπλασιάσουν το θετικό αντίκτυπό τους στην κοινωνία.
Το πρόγραμμα Impact, μέσω της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων, απευθύνεται σε πρωτοβουλίες που:
1. Συνεισφέρουν στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων στην Ελλάδα όπως απασχόληση, προαγωγή υγείας, εκπαίδευση, μετανάστευση κ.α.
2. Οι δραστηριότητες τους έχουν ξεκινήσει εδώ και τουλάχιστον 1 χρόνο
3. Έχουν έδρα την Ελλάδα
Για εσάς, ιδρυτικό στέλεχος ή μέλος της βασικής ομάδας μίας πρωτοβουλίας κοινωνικού σκοπού, με προοπτική μετασχηματισμού σε οργανισμό με κοινωνική, καινοτόμο και φιλόδοξη στόχευση, το πρόγραμμα Impact σας αφορά:
Δωρεάν υποστήριξη και εξατομικευμένη παρακολούθηση από τον οργανισμό Ashoka και το παγκόσμιο δίκτυό του, από το Μάρτιο έως τον Ιούνιο του 2016 ώστε να αποκρυσταλλώσετε τη στρατηγική σας, να εξασφαλίσετε τη βιωσιμότητα της πρωτοβουλίας σας, να ενδυναμώσετε τον κοινωνικό αντίκτυπο του εγχειρήματός σας και να βελτιώσετε τη δημόσια εικόνα της πρωτοβουλίας σας.
Xρόνος αφιερωμένος σε ανταλλαγές ιδεών και καλών πρακτικών με: α) διεθνώς αναγνωρισμένους κοινωνικούς επιχειρηματίες του δικτύου Ashoka – του 1ου παγκόσμιου δικτύου κοινωνικών επιχειρηματιών με πάνω από 3.000 μέλη, που θα έρθουν από το εξωτερικό για το σκοπό αυτό, β) με σημαντικούς κοινωνικούς εταίρους του τομέα που δραστηριοποιήστε (επιχειρήσεις και κοινωνικούς επιχειρηματίες) και γ) με πιθανούς χρηματοδότες.
Το πρόγραμμα Impact σας προσφέρει την ευκαιρία να δώσετε ώθηση στην ανάπτυξη της κοινωνικής πρωτοβουλίας σας και να την οργανώσετε με το βέλτιστο τρόπο. Συγκεκριμένα:
Όλα αυτά χάρη σε αποτελεσματικά εργαλεία και δοκιμασμένες με επιτυχία από το 2007 μεθόδους:
Ενδεικτικά:
Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.ashoka-impact.gr/index.php[:]
Για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση και/ή την πρόσβαση στις πληροφορίες της συσκευής σας. Η συναίνεση σας στην χρήση αυτών των τεχνολογιών θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά IDs σε αυτον τον ιστότοπο. Η μη συναίινεση ή η άρση αυτής μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες.