Ν/σ για την ανάπτυξη των startups επεξεργάζεται το υπ. Οικονομίας

Δ. ΕΛΛΑΔΑ: Ενισχύσεις ύψους 2 Εκατ. ευρώ για ερευνητικά έργα
21 Απριλίου, 2017
Προσπάθεια επιτάχυνσης δράσεων του νέου ΕΣΠΑ
25 Απριλίου, 2017
Δείτε τα όλα

Ν/σ για την ανάπτυξη των startups επεξεργάζεται το υπ. Οικονομίας

[:el]21/04/2017

Νομοσχέδιο για την ανάπτυξη των startups, το οποίο θα κοινοποιηθεί στους αρμόδιους φορείς εν ευθέτω χρόνω, επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομίας, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Δημήτρης Παπαδημητρίου, κατά την επίσκεψή του σήμερα στο Corallia, τον πρώτο φορέα ανάπτυξης συνεργατικών σχηματισμών (clusters) που ιδρύθηκε στη χώρα μας.

Οι ιδρυτές του Corallia ενημέρωσαν τον Υπουργό για τις δράσεις του φορέα, επισημαίνοντας ότι από την ίδρυσή του το 2005 έως σήμερα έχει διαγράψει μια εντυπωσιακή πορεία, ενισχύοντας clusters σε μια σειρά από καινοτόμους τομείς, όπως η νανοτεχνολογία, οι διαστημικές τεχνολογίες και ο σχηματισμός ψυχαγωγικών και δημιουργικών εφαρμογών.

Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Παπαδημητρίου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους μεγάλων, μεσαίων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και startups, οι οποίοι του μετέφεραν το όραμά τους για την εξέλιξη των εταιρειών τους και των τομέων τους γενικότερα και συζήτησαν μαζί του τις προοπτικές που ανοίγονται για τη χώρα μέσα από τα διαθέσιμα αναπτυξιακά και χρηματοδοτικά εργαλεία.

Ο υπουργός Οικονομίας αναφέρθηκε στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο και στο νόμο για τις Στρατηγικές Επενδύσεις, ο οποίος, όπως είπε, εξασφαλίζει σε ξένους και Έλληνες επενδυτές σταθερή φορολογία για 12 χρόνια, όπως επίσης και στο υπό διαμόρφωση αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο, όπως τόνισε, στηρίζεται σε τρεις πυλώνες, με πρώτο τη δημιουργία καινοτόμων επιχειρήσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας, δεύτερο την εξωστρέφεια και τρίτο την ενίσχυση των clusters.

Πηγή: Ναυτεμπορική[:]