Περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ για την προώθηση αγροτικών προϊόντων

ΒΕΑ: Νέα ρύθμιση για ληξιπρόθεσμες προς τα ασφαλιστικά ταμεία σχεδιάζει η κυβέρνηση
23 Φεβρουαρίου, 2017
ΣΕΒΕ: Άμεσος κίνδυνος κατάργησης της διεθνούς αναγνώρισης πιστοποιητικών
24 Φεβρουαρίου, 2017
Δείτε τα όλα

Περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ για την προώθηση αγροτικών προϊόντων

[:el]24/02/2017

Τις συμβάσεις για οκτώ προγράμματα προώθησης αγροτικών προϊόντων, συνολικού προϋπολογισμού 20,46 εκατ. ευρώ, υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου.

Όπως επισημαίνεται σχετικά, τα προγράμματα προώθησης αποτελούν σημαντικά και αποτελεσματικά χρηματοδοτικά εργαλεία, καθώς ενδυναμώνουν το εξαγωγικό εμπόριο στις υφιστάμενες – παραδοσιακές αγορές των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και δημιουργούν τις προϋποθέσεις επέκτασης σε νέες διεθνείς αγορές.

Η εθνική συμμετοχή καταργείται για τα νέα προγράμματα προώθησης των αγροτικών προϊόντων, ενώ το ποσοστό συγχρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση διαμορφώνεται σε ποσοστό 70-80% (εσωτερική αγορά ΕΕ – τρίτες χώρες). Ειδικώς για την Ελλάδα, το ποσοστό χρηματοδότησης αυξάνεται κατά 5% επιπλέον, λόγω της χρηματοδοτικής συνδρομής που λαμβάνουμε ως χώρα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, επιδίωξη του υπουργείου είναι να ενθαρρύνει της συμμετοχή στο μέτρο της “προώθησης” μεγάλων συνεργατικών σχημάτων, ώστε να εξασφαλίζεται η απαιτούμενη αντιπροσωπευτικότητα και η “επιθετική” προβολή των αγροτικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

[:]