ΒΕΑ: Νέα ρύθμιση για ληξιπρόθεσμες προς τα ασφαλιστικά ταμεία σχεδιάζει η κυβέρνηση

Τι προβλέπει το ν/σ για τον εξωδικαστικό μηχανισμό
23 Φεβρουαρίου, 2017
Περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ για την προώθηση αγροτικών προϊόντων
24 Φεβρουαρίου, 2017
Δείτε τα όλα

ΒΕΑ: Νέα ρύθμιση για ληξιπρόθεσμες προς τα ασφαλιστικά ταμεία σχεδιάζει η κυβέρνηση

[:el]23/02/2017

Σε διαπραγματεύσεις με τους δανειστές προκειμένου να δοθεί δυνατότητα σε όσους οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές να αποκτήσουν ασφαλιστική ενήμεροτητα εφόσον ξεκινήσουν να καταβάλουν τουλάχιστον τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές, βρίσκεται η ηγεσία του Υπ. Εργασίας ανέφερε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

Σύμφωνα με το ΒΕΑ ο υφυπουργός επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης, να προχωρήσει στην ενεργοποίηση νέας ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Παράλληλα, ανακοίνωσε στη διοίκηση του ΒΕΑ ότι αναζητείται λύση για όσους ασφαλισμένους επιβαρύνονται υπέρμετρα από τις ασφαλιστικές εισφορές που τους επιβλήθηκαν με βάση το εισόδημά τους το 2015 και το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην σημερινή πραγματικότητα.

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης επισήμανε, σύμφωνα πάντα με το ΒΕΑ, ότι εξετάζεται η καταβολή μέρους των ασφαλιστικών εισφορών κάθε μήνα, με χαμηλότερες επιβαρύνσεις, έως ότου υποβληθούν και εκκαθαριστούν οι φορολογικές δηλώσεις για το 2016, ενώ παραδέχθηκε, οτι υπάρχουν λάθη στα ειδοποιητήρια που εστάλησαν στους ασφαλισμένους, τα οποία σταδιακά θα διορθωθούν.

Απ’ την πλευρά του ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, Π. Ραβάνης, παραδέχθηκε αρχικά, ότι οι επαγγελματοβιοτέχνες σε αρκετά μεγάλο ποσοστό, καλούνται πράγματι να καταβάλλουν μειωμένες εισφορές, με το νέο σύστημα. Ωστόσο, έδωσε έμφαση στο θέμα των υπερδιπλάσιων εισφορών, με τις οποίες επιβαρύνεται ένα άλλο σημαντικό ποσοστό επιχειρήσεων, που αγωνίζονται να παραμείνουν βιώσιμες. Τέλος, επανέλαβε το αίτημα πολλών μελών του Επιμελητηρίου, για ρύθμιση των παλαιών οφειλών.

Πηγή: Ναυτεμπορική[:]