Μέχρι 10.000 ευρώ σε μικρές επιχειρήσεις

Ψάχνουν για ρευστό 9 στις 10 εταιρείες
18 Απριλίου, 2016
Το «Πράσινο φως» περιμένει ο Αναπτυξιακός Νόμος
19 Απριλίου, 2016
Δείτε τα όλα

Μέχρι 10.000 ευρώ σε μικρές επιχειρήσεις

[:el]19/4/2016

Στήριξη υφιστάμενων, αλλά και νέων πολύ μικρών εταιρειών, καθώς και της αυτοαπασχόλησης

Η Action Finance Initiative (AFI) παρέχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση με τη μορφή μικροπιστώσεων σε ανθρώπους που έχουν μια επιχειρηματική ιδέα και δεν έχουν πρόσβαση στα αναγκαία κεφάλαια. Παράλληλα, η AFI βοηθάει και σταθεροποιεί τις νεοσύστατες ή και υφιστάμενες  επιχειρήσεις, παρέχοντας δωρεάν εκπαίδευση και υποστήριξη.

Ο θεσμός της μικροπίστωσης (micro-financing) λειτουργεί ήδη περισσότερο από 25 χρόνια και έχει εφαρμοστεί τόσο σε αναπτυσσόμενες αγορές όσο και σε ώριμες, αναπτυγμένες οικονομίες σε ολόκληρο τον κόσμο και στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, η AFI είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με ιδρυτικούς εταίρους την ActionAid Hellas και την γαλλική οργάνωση ADIE με σκοπό να προάγει τις μικροπιστώσεις στην Ελλάδα, παρέχοντας πρόσβαση σε μικροδάνεια μέχρι 10.000 ευρώ σε επίδοξους επιχειρηματίες που αδυνατούν να βρουν χρηματοδότηση από άλλες πηγές ανεξαρτήτως της εμπορικής δραστηριότητας τους, βαθμού καινοτομίας, κατηγορίας επένδυσης και χρήσης τεχνολογίας. Παράλληλα το προσωπικό της AFI, σε συνεργασία με το δίκτυο εθελοντών της, παρέχει δωρεάν επιχειρηματική υποστήριξη πριν και μετά την παροχή του δανείου προσαρμοσμένη στις ανάγκες του μικροεπιχειρηματία.

Στην υπογραφή Σύμβασης Συνεργασίας με την AFI προχωρά η Eurobank. Όπως σημειώνει η τράπεζα, η συνεργασία της με την AFI έχει στόχο, μέσω της ενίσχυσης της αυτοαπασχόλησης, της εμπιστοσύνης και της αλληλεγγύης, να βοηθήσει πολύ μικρές επιχειρήσεις, ανέργους, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και αυτοαπασχολούμενους χωρίς εύκολη πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό, ώστε είτε να δημιουργήσουν μόνοι τους τη δική τους θέση εργασίας είτε να αναπτύξουν τη δική τους επιχείρηση δημιουργώντας και νέες θέσεις εργασίας, έτσι ώστε κι αυτοί με τη σειρά τους να προσφέρουν κοινωνικά και οικονομικά στην ελληνική κοινωνία

Η φιλοσοφία της AFI βασίζεται στις βασικές αξίες της κοινωνικής οικονομίας που είναι: εργασία, εμπιστοσύνη, ανταλλαγή και αλληλεγγύη.

Στο νέο σχήμα, η AFI αναλαμβάνει την προεπιλογή, την εκπαίδευση και το mentoring των υποψήφιων μικροεπιχειρηματιών, ενώ η Eurobank αναλαμβάνει τον πιστωτικό έλεγχο και τη χρηματοδότηση.

Η εξέταση των αιτημάτων χρηματοδότησης των υποψηφίων που έχουν προεπιλεγεί από την AFI θα γίνεται από εξειδικευμένη υπηρεσία στην Τραπεζική Μικρών Επιχειρήσεων της Eurobank. Σε πρώτη φάση, η συνεργασία ξεκινά από τον Νομό Αττικής και αφορά σε επιχειρήσεις που εδρεύουν σ’ αυτόν.[:]