Ξεκινούν οι πλειστηριασμοί για κάθε χρέος και κάθε ακίνητο

Δεύτερος κύκλος ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων
22 Ιουνίου, 2017
Διαδικασία πτώχευσης για μικρές επιχειρήσεις
23 Ιουνίου, 2017
Δείτε τα όλα

Ξεκινούν οι πλειστηριασμοί για κάθε χρέος και κάθε ακίνητο

[:el]23/06/2017

Σταματούν μετά από 8 μήνες την αποχή τους από πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για οφειλές προς δημόσιο και τράπεζες οι συμβολαιογράφοι!

Με ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλουν την αδιαφορία της πολιτείας να προστατεύσει θεσμικά τους πολίτες που έχουν πραγματική αδυναμία να αποπληρώσουν τις οφειλές τους γνωστοποιούν ότι απο τούδε και στο εξής οι πλειστηριασμοί για κάθε οφειλή και για κάθε ακίνητο θα γίνονται κανονικά. Οι συμβολαιογράφοι εδώ και καιρό είχαν περιορίσει την αποχή τους για οφειλές εως 300.000 ευρώ σχετικά με την πρώτη κατοικία. Πλέον και αυτοί οι πλειστηριασμοί θα γίνονται κανονικά. Αναφέρουν:

“Δυστυχώς όμως, μετά την πάροδο οκτώ (8) μηνών προκύπτει ότι ουδείς από τους Πολιτειακούς παράγοντες, κανένας πολιτικός χώρος και κανένας κοινωνικός θεσμός δεν έκρινε σκόπιμο να προσεγγίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα και να προτείνει έστω μια κάποια λύση.
Αντίθετα, η δική μας αποχή από τη διενέργεια συγκεκριμένων πλειστηριασμών ενώ έδωσε προσωρινή λύση σε πολλούς συμπολίτες μας  έδωσε και την ευκαιρία σε όλους αυτούς που υποχρεούνται να προτείνουν λύσεις και να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις να καλυφθούν πίσω από την αποχή μας, αφήνοντάς μας μόνους κάθε Τετάρτη να αντιμετωπίζουμε ακραίες συμπεριφορές ελάχιστης μερίδας συμπολιτών μας, οι οποίοι πιστεύουν ότι οι συμβολαιογράφοι ευθύνονται γι’ αυτό που βιώνουν και η μη διενέργεια πλειστηριασμών είναι η λύση στο πρόβλημα.
Τα Συλλογικά Όργανα των Συμβολαιογράφων καταγγέλλουν την πλήρη αδιαφορία κάθε αρμοδίου σχετικά με το παραπάνω θέμα, καθώς και την άδικη στοχοποίηση των συμβολαιογράφων. Καλούν την Πολιτεία, τα πολιτικά κόμματα και τους κοινωνικούς φορείς να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους. Αποφασίζουν δε την παύση της αποχής των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς”.

Πηγή: Capital.gr[:]