Κομισιόν: Ενέκρινε 15,4 εκατ. για προώθηση ελληνικών γεωργικών προϊόντων

Οικονομία: Τι έσωσε την παρτίδα του πρώτου τριμήνου
24 Απριλίου, 2015
Αναβάλλεται η έναρξη της μηνιαίας καταβολής εισφορών στον ΟΑΕΕ
24 Απριλίου, 2015
Δείτε τα όλα

Κομισιόν: Ενέκρινε 15,4 εκατ. για προώθηση ελληνικών γεωργικών προϊόντων

24/4/2015

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε στις 21 Απριλίου 41 προγράμματα για την προώθηση γεωργικών προϊόντων στην ΕΕ και στις αγορές τρίτων χωρών, αξίας 130 εκατ. ευρώ για διάστημα 3 ετών, Τα μισά κονδύλια προέρχονται από τον προϋπολογισμό της ΕΕ.
Το ποσό αυτό περιλαμβάνει 30 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον κονδύλια της ΕΕ, που διατίθενται ως επακόλουθο της ρωσικής απαγόρευσης εισαγωγής προϊόντων διατροφής της ΕΕ τον περασμένο Αύγουστο.

Στα προγράμματα αυτά περιλαμβάνονται και 8 που αφορούν την Ελλάδα με συνολική ευρωπαϊκή χρηματοδότηση άνω των 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Σχολιάζοντας τα νέα αυτά προγράμματα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη γεωργία και την αγροτική ανάπτυξη, κ. Phil Hogan, δήλωσε: «Η προώθηση των γεωργικών ειδών διατροφής της ΕΕ στις παγκόσμιες αγορές αποτελεί έναν ισχυρό και ενεργό τρόπο αντιμετώπισης της ρωσικής απαγόρευσης. Η αυξημένη χρηματοδότηση για μέτρα προώθησης θα συνεχίσει να συμβάλλει στην επιτυχημένη αύξηση των εξαγωγών των γεωργικών προϊόντων διατροφής υψηλής ποιότητας της ΕΕ στην παγκόσμια αγορά».

Τα επιλεχθέντα προγράμματα προέρχονται από 18 διαφορετικά κράτη μέλη, καλύπτουν διάφορες κατηγορίες προϊόντων, όπως νωπά οπωροκηπευτικά, γαλακτοκομικά προϊόντα, προϊόντα ποιότητας, βιολογικά προϊόντα, ελαιόλαδο, κρέας, καθώς και συνδυασμούς διαφόρων κατηγοριών προϊόντων. Περίπου 17 από τα προγράμματα αυτά αφορούν την εσωτερική αγορά της ΕΕ και 24 έχουν ως στόχο τρίτες χώρες.

Πηγή: Euro2day.gr