Εξόφληση φόρου εισοδήματος με το μήνα

Ασπίδα το όριο των 140.000 ευρώ για την αντικειμενική αξία της α' κατοικίας
27 Απριλίου, 2016
Νέα μείωση του αφορολόγητου ορίου
28 Απριλίου, 2016
Δείτε τα όλα

Εξόφληση φόρου εισοδήματος με το μήνα

[:el]28/4/2016

Την παροχή της δυνατότητας στους φορολογούμενους να εξοφλούν το φόρο εισοδήματος που θα προκύψει με το εκκαθαριστικό σε μηνιαίες δόσεις προβλέπει τροπολογία η οποία, όπως σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή αμέσως μετά το Πάσχα.

Βάσει αυτής, οι φορολογουμενοι που θα υποβάλουν τη δήλωσή τους έως το τέλος Μαΐου, θα μπορούν να εξοφλήσουν το φόρο που θα προκύψει από την εκκαθάριση σε επτά μηνιαίες δόσεις (από τον Ιούνιο έως και τον Δεκέμβριο) αντί για τις τρεις διμηνιαίες που προβλέπονται σήμερα (Ιούλιος, Σεπτέμβριος, Νοέμβριος).

Το νέο καθεστώς θα αφορά τους φορολογούμενους που θα υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση από την ημέρα της δημοσίευσης της διάταξης σε ΦΕΚ και έως τη λήξη της σχετικής προθεσμίας.

Η αλλαγή του ημερολογίου πληρωμής του φόρου εισοδήματος στοχεύει στο να ομαλοποιηθεί και τα μοιραστούν καλύτερα οι φορολογικές υποχρεώσεις μέσα στο έτος καθώς έως το τέλος του έτους θα πρέπει να πληρωθεί παράλληλα με το φόρο εισοδήματος ο ΕΝΦΙΑ και τα τέλη κυκλοφορίας.[:]