«Πρεμιέρα» για τα γραφεία στήριξης δανειοληπτών σε Αθήνα και Πειραιά

Εντός του έτους θα προκηρυχθεί το μεγαλύτερο μέρος των μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-20
27 Απριλίου, 2017
Άνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή του ειδικού φόρου ακινήτων
27 Απριλίου, 2017
Δείτε τα όλα

«Πρεμιέρα» για τα γραφεία στήριξης δανειοληπτών σε Αθήνα και Πειραιά

[:el]27/04/2017

Ξεκινά την Τρίτη, 2 Μαΐου, η λειτουργία των δύο νέων Γραφείων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ), τα οποία θα στεγαστούν σε χώρους του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη και ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, θα εγκαινιάσουν στις 10:00 το γραφείο της Αθήνας -έδρα του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, Σολωμού 60 και Πατησίων- και στις 11:00 το γραφείο του Πειραιά -Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης, Μαυρομιχάλη και Μεσολογγίου 4.

Μάλιστα, για την καλύτερη ενημέρωση και εξυπηρέτηση των δανειοληπτών, ο ΟΑΕΔ και η ειδική γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) υιοθετούν πρωτόκολλο συνεργασίας, σύμφωνα με το οποίο ο ΟΑΕΔ θα μεριμνήσει για τη φιλοξενία ΓΕΥΔ εντός των υποδομών του και η ΕΓΔΙΧ θα τα στελεχώσει με εξειδικευμένους υπαλλήλους.

Σε επικοινωνία με την Κεντρική Υπηρεσία θα ενημερώνουν τους πολίτες για θέματα που σχετίζονται με τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους και θα τους παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες. Στα ΓΕΥΔ, θα μπορούν να απευθύνονται και οι δανειολήπτες του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, του οποίου ο ΟΑΕΔ αποτελεί καθολικό διάδοχο.

Συνολικά, στην ελληνική επικράτεια αναμένεται να δημιουργηθούν 120 ΓΕΥΔ. Εντός των επόμενων εβδομάδων θα εγκαινιαστούν γραφεία στις πρωτεύουσες όλων των περιφερειών και θα ακολουθήσουν, εντός του καλοκαιριού, τα γραφεία στην υπόλοιπη χώρα.

Πηγή: Ναυτεμπορική[:]