Πότε θα καταθέσουμε τις φορολογικές δηλώσεις…

Σκέψεις για παράταση των 100 δόσεων
13 Μαΐου, 2015
Ύφεση και επίσημα το πρώτο τρίμηνο
13 Μαΐου, 2015
Δείτε τα όλα

Πότε θα καταθέσουμε τις φορολογικές δηλώσεις…

13/5/2015

Έμειναν κάτι παραπάνω από σαράντα πέντε ημέρες μέχρι την τελευταία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και η ημερομηνία έναρξης υποβολής παραμένει άγνωστη.

Δεν υπάρχει τίποτα που να επιβεβαιώνει τις φήμες περί της 15ης Μαΐου, καθώς υπολείπονται εκκρεμότητες νομοθετικού περιεχομένου που πρέπει να τακτοποιηθούν. Και λογικά θα συμβάλλουν σε περαιτέρω καθυστέρηση.

Πρόσφατα εκδόθηκε η εγκύκλιος που αφορά στις «Οδηγίες για τη συμπλήρωση και την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων φορολογικού έτους 2014». Για τα φυσικά πρόσωπα αναμένεται ακόμα η αντίστοιχη εγκύκλιος.

Όσον αφορά στην έκπτωση φόρου ύψους 2% για την εφάπαξ εξόφληση του φόρου εισοδήματος έως το τέλος Ιούνη, αυτή έχει ήδη κατατεθεί.
Μαζί με την έκπτωση φόρου κατατέθηκε και η τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των ακινήτων να εκχωρήσουν στο δημόσιο τα ανείσπρακτα ενοίκια.

Στο μεγάλο ζήτημα για τα «μπλοκάκια», με παράλληλα εισοδήματα από μισθωτή εργασία, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. Προς το παρόν ισχύει το υπάρχον φορολογικό σύστημα, δηλαδή η φορολόγησή τους ως επιχειρηματική δραστηριότητα.

Εδώ η Εγκύκλιος 1102 για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες.