Μπόνους στους συνεπείς φορολογουμένους εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Επανεξετάζεται το κούρεμα στην ρύθμιση των 100 δόσεων.
20 Φεβρουαρίου, 2015
Σε πέντε στάδια η ρύθμιση των κόκκινων δανείων από το Υπουργείο Οικονομίας.
25 Φεβρουαρίου, 2015
Δείτε τα όλα

Μπόνους στους συνεπείς φορολογουμένους εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

20/2/2015

Μπόνους σε όσους ήταν συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, κατά τα έτη 2012 και 2013 εξετάζει να δώσει το υπουργείο Οικονομικών, όπως αποκάλυψε η αναπληρωτής υπουργός Νάντια Βαλαβάνη στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Real FM 97,8.

Σύμφωνα με την υπουργό, η ρύθμιση που δεν έχει λάβει την οριστική της μορφή, θα κατατεθεί σε ένα από τα επόμενα νομοσχέδια ή για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας ή το φόρο εισοδήματος, και θα οδηγεί τους συνεπείς στην επόμενη φορολογική χρήση, να καταβάλλουν λιγότερο φόρο έναντι των υποχρεώσεών τους.

Η κα Βαλαβάνη υποστήριξε ότι η κατάθεση της ρύθμισης δεν αποτελεί μονομερής ενέργεια καθώς δεν αυξάνει το δημοσιονομικό κόστος, αλλά αντίθετα αντιμετωπίζει τη δημοσιονομική βόμβα του ιδιωτικού χρέους, που αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 76 δισ.

Η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι στόχος είναι με τη νέα ρύθμιση να εισπραχθούν περίπου 9 δισ. από αυτό το ποσό, ενώ επεσήμανε ότι τα 47 δισ από τα 76 δημιουργήθηκαν τα χρόνια του μνημονίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε μόνο το 2014 αυξήθηκε κατά 60% ο αριθμός των φορολογουμένων που σταμάτησαν να καταβάλλουν τις υποχρεώσεις τους σε σχέση με το 2013 ενώ 3,5 εκατομμύρια Έλληνες (3.174 φυσικά πρόσωπα και 357.000 επιχειρήσεις) χρωστούν έως 3.000 ευρώ.

Η κα Βαλαβάνη υποστήριξε ότι στόχος είναι η ανακούφιση του ενός τρίτου του πληθυσμού και η ενίσχυση βεβαίως των κρατικών εσόδων.

Πηγή: enikos.gr