Επιβαρύνσεις σε ορισμένες κατηγορίες εισοδημάτων

Ενίσχυση των κοινωνικών δομών μέσω των νέων προγραμμάτων ΕΣΠΑ
24 Μαρτίου, 2016
«Ψήνεται» το πρώτο deal με fund για «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια
24 Μαρτίου, 2016
Δείτε τα όλα

Επιβαρύνσεις σε ορισμένες κατηγορίες εισοδημάτων

[:el]24/3/2016

Αύξηση του φορολογικού βάρους σε ορισμένες κατηγορίες εισοδημάτων προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφων Αλεξιάδης κατά τη διάρκεια ημερίδας του ΣΕΒ με αντικείμενο τη φορολογία.

Βροχή ερωτήσεων δέχτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών για τα σενάρια που κυκλοφορούν αναφορικά με αύξηση της φορολογίας στα εισοδήματα. Προέτρεψε δε τους παρευρισκόμενους να μην πιστεύουν όλα όσα ακούν και διαβάζουν, αφού όπως είπε διαψεύστηκαν όσα γράφονταν και λέγονταν για φόρο στα ανείσπρακτα ενοίκια και αναδρομική φορολόγηση των εισοδημάτων του 2015, αλλά υποστήριξε ότι “θα υπάρξουν επιβαρύνσεις σε ορισμένες κατηγορίες εισοδημάτων αλλά αυτές θα είναι λογικές και δίκαιες”.

Ο κ. Αλεξιάδης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα μεταφέρει φορολογικό βάρος από τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα στα υψηλά και πολύ υψηλά. Επίσης είπε ότι στο τελικό στάδιο διαβούλευσης με τους Θεσμούς βρίσκονται κρίσιμα νομοσχέδια όπως είναι τα κίνητρα για το πλαστικό χρήμα, η αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων και η εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων κεφαλαίων.[:]