Αρχές του 2015 η υλοποίηση του 30% του συνόλου του νέου ΕΣΠΑ στον τομέα του περιβάλλοντος.

Σε λειτουργία από σήμερα η ηλεκτρονική εφαρμογή περιουσιολογίου για την υποβολή διορθωτικών δηλώσεων Ε9.
14 Νοεμβρίου, 2014
Έρχεται ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός ακινήτων.
14 Νοεμβρίου, 2014
Δείτε τα όλα

Αρχές του 2015 η υλοποίηση του 30% του συνόλου του νέου ΕΣΠΑ στον τομέα του περιβάλλοντος.

Το 30% του συνόλου του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης 2014-2020 στον τομέα του περιβάλλοντος, θα ξεκινήσει να υλοποιείται μέσα στους πρώτους μήνες του 2015, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς, σε ημερίδα που πραγματοποιείται στο Βραχάτι Κορινθίας και οργανώνει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του επιχειρησιακού προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, για έργα του προγράμματος σε Κορινθία και Αχαΐα, στην τρέχουσα και την επόμενη προγραμματική περίοδο.
Στην ομιλία του, κατά την έναρξη της ημερίδας, ο κ. Ταγαράς αναφέρθηκε στην εξέλιξη του επιχειρησιακού προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΕΡΑΑ), σημειώνοντας ότι αποτελεί το χρηματοδοτικό εργαλείο του υπουργείου και τόνισε πως «στοχεύει στην προστασία και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος, ώστε να αποτελέσει το υπόβαθρο για την άνοδο της ποιότητας ζωής των πολιτών, καθώς και παράγοντα βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της Οικονομίας».
Τόνισε ότι στο νέο ΕΣΠΑ (Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης) 2014- 2020, το υπουργείο έχει δρομολογήσει έργα που δεν πρόλαβαν να ολοκληρωθούν την προηγούμενη περίοδο και θα ξεκινήσουν να εκτελούνται τους πρώτους μήνες του 2015 ως εμπροσθοβαρή έργα, με άμεση χρηματοδότηση.
Ο κ. Ταγαράς επισήμανε ότι τα έργα αυτά αφορούν στο 30% του συνόλου του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης 2014- 2020 στον τομέα του περιβάλλοντος και συνεπώς, το 30% της επόμενης προγραμματικής περιόδου, όπως ανέφερε, θα τρέξει άμεσα τους πρώτους μήνες του 2015. Κάτι που, όπως είπε, είναι εξαιρετικά σημαντικό και γίνεται για πρώτη φορά, δεδομένου ότι στα προηγούμενα προγράμματα τα έργα ξεκινούσαν με καθυστέρηση ετών.
Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε στη νομοθετική ατζέντα του υπουργείου Περιβάλλοντος τους επόμενους μήνες, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι το νομοσχέδιο για τον χωροταξικό σχεδιασμό και ειδικά για τις πράξεις εφαρμογής στο τμήμα των εισφορών σε γη και χρήμα που πληρώνουν οι πολίτες και αφορά τροποποίηση του νέου οικοδομικού κανονισμού (ΝΟΚ) θα κατατεθεί ως τα τέλη Νοεμβρίου στη Βουλή.
Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Σωκράτης Αλεξιάδης αναφέρθηκε στην πορεία και την εξέλιξη του επιχειρησιακού προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» κατά την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, ενώ ο προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης, Νίκος Μαμαλούγκας ενημέρωσε για τα έργα του τομέα περιβάλλοντος στην επόμενη προγραμματική περίοδο.
Ανάλογες εκδηλώσεις από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του επιχειρησιακού προγράμματος θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου και της Ηπείρου, εστιάζοντας σε έργα των περιοχών.

Πηγή: www.imerisia.gr