Τι επιδιώκει η κυβέρνηση για τους πρόσθετους πόρους του ΕΣΠΑ

ΥΠΟΙΚ: Μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών η παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού
16 Ιουνίου, 2017
Ρεκόρ κατασχέσεων για χρέη στο Δημόσιο
16 Ιουνίου, 2017
Δείτε τα όλα

Τι επιδιώκει η κυβέρνηση για τους πρόσθετους πόρους του ΕΣΠΑ

[:el]16/06/2017

Την πρόταση του υπουργείου Οικονομίας για την κατανομή των πρόσθετων πόρων του ΕΣΠΑ, ύψους 970,7 εκατ. ευρώ, που δικαιούται η χώρα μας για την περίοδο 2014-2020 ενέκρινε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής.

Όπως επισημαίνει σε σχετική του ανακοίνωση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, η πρόταση αυτή λαμβάνει υπόψη τις αναπτυξιακές προτεραιότητες, τις επιτακτικές ανάγκες σε επιμέρους τομείς πολιτικής, αλλά και τα δεδομένα που απορρέουν από τους Κοινοτικούς Κανονισμούς. Με βάση την εν λόγω πρόταση ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Α. Χαρίτσης θα διαπραγματευτεί με τις Υπηρεσίες της Ε.Ε. την οριστική κατανομή των πόρων αυτών στα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να κατανεμηθούν ισόποσα οι πόροι μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), προκειμένου να στηριχτούν δράσεις που αφορούν:

  • το κοινωνικό κράτος (παιδικοί σταθμοί, Υγεία, Ρομά κ.ά.)
  • την απασχόληση (πρωτοβουλία απασχόλησης νέων, ενίσχυση νέων επιστημόνων, αναπληρωτές καθηγητές κ.ά.)
  • τη μεταρρύθμιση του δημοσίου τομέα (νέο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Υγείας)
  • την ανταγωνιστικότητα και τις υποδομές (Ταμείο υποδομών, Αναπτυξιακός νόμος, διαχείριση λυμάτων και στερεών αποβλήτων, ενέργεια κ.ά.).

Πηγή: Ναυτεμπορική[:]