Τέλος Φεβρουαρίου το πλαίσιο αδειοδότησης των εταιρειών διαχείρισης κόκκινων δανείων

Παράταση για τα «κόκκινα δάνεια»
5 Φεβρουαρίου, 2016
ΕΒΕΑ: Ο νέος αναπτυξιακός νόμος δεν δίνει κίνητρο στις ΜμΕ
5 Φεβρουαρίου, 2016
Δείτε τα όλα

Τέλος Φεβρουαρίου το πλαίσιο αδειοδότησης των εταιρειών διαχείρισης κόκκινων δανείων

[:el]5/2/2016

Έως τις 29 Φεβρουαρίου θα είναι έτοιμο το πλαίσιο για να δοθούν οι άδειες στις εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων ανέφερε στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος. Επισήμανε ότι το μεγάλο ενδιαφέρον εντοπίζεται στα επιχειρηματικά δάνεια.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι προς το παρόν υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά μόνο θεωρητικό. Ωστόσο αναμένεται να ενταθεί όσο πλησιάζει η συγκεκριμένη ημερομηνία.

Επισήμανε ότι ο στόχος είναι η προσέλκυση κεφαλαίων. Δηλαδή, επισήμανε, όσες επιχειρήσεις είναι βιώσιμες να  βρουν κεφάλαια.

Αναφέρθηκε στα κέρδη που μπορεί να υπάρχουν λέγοντας ότι από τα 9,5 δισ. ευρώ ενεργητικό των κακών τραπεζών μέσα σε 2 χρόνια ανακτήθηκαν ήδη 700 με 800 εκατ. ευρώ. Ανέφερε επίσης η ίδια πηγή ότι  ο νέος Κώδικας Δεοντολογίας θα είναι έτοιμος το καλοκαίρι.

Νωρίτερα  ραντεβού  με τους Θεσμούς είχε ο Διοικητής της ΤτΕ Γ. Στουρνάρας. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές συζήτησε τα προαπαιτούμενα των επιχειρησιακών στόχων ανά τράπεζα, της μείωσης των κόκκινων δανείων, των αδειοδοτήσεων των Fund  αλλά και των διοικήσεων.

 [:]