Συνάντηση Α. Χαρίτση – Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής

Σαρωτικοί φοροέλεγχοι, και κατασχέσεις για όσους χρωστούν
4 Μαρτίου, 2016
Αναπτυξιακός: Επιχορηγήσεις και φοροαπαλλαγές έως 4,8 δισ. ευρώ σε βάθος 4ετίας
9 Μαρτίου, 2016
Δείτε τα όλα

Συνάντηση Α. Χαρίτση – Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής

[:el]4/3/2016

Ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου στο πλαίσιο της τακτικής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί, μετά και από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την περασμένη Πέμπτη 25/2.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, συζητήθηκαν σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα οι ενέργειες που υλοποιούνται από το Υπουργείο για την ομαλή ολοκλήρωση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-2013 και για την δυναμική έναρξη των νέων προγραμμάτων της περιόδου 2014-2020.

Ο Υφυπουργός ενημέρωσε την Επίτροπο για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση  αναφορικά με τα μεγάλα έργα υποδομών, καθώς και για την εντατική δουλειά που έχει γίνει ώστε να αντιμετωπιστούν οι παθογένειες και να βρεθούν λύσεις σε προβλήματα που χρονίζουν από το Γ’ ΚΠΣ 2000-2006.

Διαβεβαίωσε επίσης την κ. Κρέτσου ότι έχουν διασφαλιστεί όλοι οι απαιτούμενοι πόροι για την πλήρη χρηματοδότηση των έργων της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου που βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης.

Τέλος, η Επίτροπος και ο Υφυπουργός συζήτησαν διεξοδικά για τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται μέσα από την αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου για τις Στρατηγικές Επενδύσεις (σχέδιο Γιούνκερ).[:]