Στο μικροσκόπιο του ΥΠΟΙΚ η δημιουργία ακατάσχετου λογαριασμού πληρωμών μέσω POS

Πότε πρέπει να δηλώσετε τις μεταβολές στοιχείων στην εφορία
31 Αυγούστου, 2016
Αποστόλου: Ένεση ρευστότητας 1,5 δισ. ευρώ στον αγροτικό χώρο
1 Σεπτεμβρίου, 2016
Δείτε τα όλα

Στο μικροσκόπιο του ΥΠΟΙΚ η δημιουργία ακατάσχετου λογαριασμού πληρωμών μέσω POS

[:el]31/8/2016

Το ζήτημα της δημιουργίας ακατάσχετου λογαριασμού πληρωμών μέσω POS θα εξεταστεί στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, του αναπληρωτή υπουργού, Τρύφωνα Αλεξιάδη και του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, με τους εκπροσώπους του επαγγελματικού κόσμου.

Η συνάντηση, η οποία είναι προγραμματισμένη για το μεσημέρι, έχει ως στόχο τη διαμόρφωση μίας κοινής πρότασης, η οποία θα τεθεί προς διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.

Το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου, προβλέπει τη δημιουργία ενός λογαριασμού για κάθε επαγγελματία, στον οποίο θα εισέρχονται οι εισπράξεις από τις συναλλαγές μέσω καρτών ( POS), από συναλλαγές μέσω διαδικτύου, καθώς και καταθέσεις μετρητών από τον ίδιο για κάλυψη των υποχρεώσεών του.

Από τον λογαριασμό αυτόν θα πληρώνεται αυτόματα ο Φόρος Εισοδήματος, ο ΦΠΑ, ο Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών καθώς και οι ασφαλιστικές εισφορές του επαγγελματία.

Βάσει του σχεδίου, οι διαδικασίες πληρωμής θα αφορούν τις νέες οφειλές του υπόχρεου και όχι τα παλαιά χρέη, η εξόφληση των οποίων θα γίνεται βάσει των ρυθμίσεων της υφιστάμενης νομοθεσίας.

Το όφελος για το δημόσιο θα είναι σημαντικό, όπως επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Οικονομιών, καθώς προβλέπεται ότι θα υπάρξει άμεσα αύξηση των δημοσίων εσόδων από τις πληρωμές των τρεχουσών υποχρεώσεων.

Πηγή: Ναυτεμπορική[:]