Στεγαστικά δάνεια: Άνοιξε το πρόγραμμα για επιδότηση επιτοκίου

Ποιες αλλαγές έρχονται στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό
3 Φεβρουαρίου, 2023
Επιστρέφουν οι 100 και 120 δόσεις για ληξιπρόθεσμα χρέη
10 Φεβρουαρίου, 2023
Δείτε τα όλα

Στεγαστικά δάνεια: Άνοιξε το πρόγραμμα για επιδότηση επιτοκίου

03/02/2023

Στην τελική ευθεία η διαδικασία για την έναρξη του προγράμματος επιδότησης επιτοκίου στα στεγαστικά δάνεια

Από την Τετάρτη 01/02/2023 μπορούν οι δανειολήπτες να υποβάλλουν τις αιτήσεις για την επιδότηση στεγαστικών δανείων και δανείων μικρών επιχειρήσεων, με εμπράγματη ασφάλεια στην πρώτη κατοικία, ευάλωτων πολιτών.

Οι δανειολήπτες θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στην πλατφόρμα, προκειμένου να τύχουν της σχετικής στήριξης, με πρώτο βήμα την έκδοση σχετικής βεβαίωσης ευαλώτου δανειολήπτη μέσω του πληροφοριακού συστήματος της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους.

Το πρόγραμμα για τα στεγαστικά δάνεια

Το σχέδιο προβλέπει την επιδότηση ποσοστού 50% της αύξησης του επιτοκίου (με ημερομηνία αναφοράς για τον υπολογισμό της αύξησης την 30.6.2022) για διάστημα 12 μηνών, ενώ τα αναλογούντα ποσά εκτιμάται πως θα ξεκινήσουν να πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων τον Απρίλιο.

Το σύνολο της δαπάνης για την υποστήριξη των ευάλωτων δανειοληπτών θα καλυφθεί στο πλαίσιο των διακριτών δράσεων εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, με ισόποσες εισφορές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς).

Οι αιτήσεις αφορούν μόνο ευάλωτους δανειολήπτες με στεγαστικό δάνειο και μπορούν να υποβάλλονται μέσω του gov.gr, στην ενότητα «υπηρεσίες-περιουσία και φορολογία-διαχείριση οφειλών».

Πηγή: in.gr