Προδημοσίευση επιδότησης επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών με γνώμονα την απασχόληση

Συμβιβαστική λύση για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας
12 Νοεμβρίου, 2015
ΕΣΠΑ 2014-20: Τι είναι και πώς μπορεί να φέρει την ανάπτυξη
13 Νοεμβρίου, 2015
Δείτε τα όλα

Προδημοσίευση επιδότησης επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών με γνώμονα την απασχόληση

[:el]13/11/2015

Η δράση «Ενίσχυση ρευστότητας και Απασχόλησης» ανήκει στο ΕΣΠΑ 2007-2013 και «ανταμοίβει» όσες επιχειρήσεις προχώρησαν σε καθαρή αύξηση της απασχόλησης, καθώς επίσης στηρίζει και όσους ελεύθερους επαγγελματίες έκαναν ξεκίνημα τα τελευταία δυο χρονια.

Η ενίσχυση λαμβάνει τη μορφή αναδρομικής κάλυψης του μισθολογικού κόστους για τις επιχειρήσεις, ενώ αντίστοιχα για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες τη μορφή αναδρομικής κάλυψης τμήματος των δαπανών για ενοίκια, ασφαλιστικές εισφορές και άλλες δαπάνες που σχετίζονται με τη λειτουργία της επιχείρησης.

Δηλαδή η συγκεκριμένη δράση δεν αφορά σε νέες προσλήψεις, επίσης δεν αφορά επιχειρήσεις για θέσεις εποχικής απασχόλησης.

Ειδικότερα επιχορηγούνται σε όλη την επικράτεια:

  • 9.000 νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου οι οποίες δημιουργήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2015 μέχρι και την 31η Αυγούστου του 2015
  • 3.700 πρώην εγγεγραμμένοι άνεργοι οι οποίοι δημιούργησαν τη δική τους επιχείρηση από την 1η Ιανουαρίου 2014 μέχρι και την 31η Αυγούστου 2015.

Το πρόγραμμα διασφαλίζει άμεσα τη διατήρηση 12.700 θέσεων εργασίας και ταυτόχρονα συνιστά επιβράβευση των επιχειρήσεων που στήριξαν την απασχόληση το έτος που πέρασε και μια ουσιαστική ενίσχυση των νέων ελεύθερων επαγγελματιών που ξεκίνησαν τις προσπάθειές τους σε ένα αντίξοο οικονομικό περιβάλλον, είπε ο κ. Χαρίτσης.

Σε ό,τι αφορά τη δράση, από τη Δευτέρα θα αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του ΟΑΕΔ το νέο πρόγραμμα «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης» με αριθμό ωφελούμενων 12.700 ατόμων και επιχειρήσεων. Από 23 Νοεμβρίου μέχρι 30 Νοεμβρίου θα γίνονται οι σχετικές αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα για τις επιχειρήσεις που προχώρησαν σε καθαρή αύξηση της απασχόλησης μέσα στο 2015 και για νέους ανθρώπους που άνοιξαν επιχείρηση τα δύο τελευταία χρόνια στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Ηπείρου Ιονίων Νήσων, Θεσσαλίας Δυτικής Ελλάδος Πελοποννήσου Βορείου Αιγαίου και Κρήτης. Επίσης αυτό αφορά και όσους ίδρυσαν επιχείρηση την τελευταία διετία ή προσέλαβαν προσωπικό μέσα στο 2015 στις περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας και Νότιου Αιγαίου.

Η Προδημοσίευση.[:]