Πιστωτική γραμμή 1 δισ. προς τις μμε


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/boxmind.gr/httpdocs/wp-content/themes/betheme/functions/theme-functions.php on line 1503

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/boxmind.gr/httpdocs/wp-content/themes/betheme/functions/theme-functions.php on line 1508
ΕΤΕπ: Ρευστότητα 1 δισ. ευρώ στις ελληνικές ΜμΕ
22 Δεκεμβρίου, 2016
Εκκίνηση για το νέο υπερταμείο επιχειρηματικών συμμετοχών
28 Δεκεμβρίου, 2016
Δείτε τα όλα

Πιστωτική γραμμή 1 δισ. προς τις μμε


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/boxmind.gr/httpdocs/wp-content/themes/betheme/functions/theme-functions.php on line 1503

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/boxmind.gr/httpdocs/wp-content/themes/betheme/functions/theme-functions.php on line 1508

[:el]27/12/2016

Την πιστωτική γραμμή της «Δάνεια για μμε και επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης» , ύψους 1 δισ. ευρώ, προς ελληνικές τράπεζες εγκαινίασε χθες η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν από ελληνικές τράπεζες για τη χορήγηση δανείων προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις (μμε) και επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης που δραστηριοποιούνται στους τομείς της γεωργίας, του τουρισμού, της μεταποίησης, των υπηρεσιών και άλλους τομείς. Στις επιχειρήσεις που προάγουν την απασχόληση των νέων θα προσφερθούν πρόσθετα χρηματοδοτικά πλεονεκτήματα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ΕΤΕπ «Δεξιότητες και θέσεις απασχόλησης – Επενδύσεις για τους νέους » .

Ο πρόεδρος της ΕΤΕπ, Βέρνερ Χόyερ, δήλωσε σχετικά: «Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι σήμερα στην Αθήνα για τα εγκαίνια της φιλόδοξης πιστωτικής γραμμής που παρέχει η ΕΤΕπ για τη στήριξη των μμε και των επιχειρήσεων μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Η υπογραφή των πρώτων δανειακών συμβάσεων στο πλαίσιο αυτής της πιστωτικής γραμμής σηματοδοτεί τη συνέχιση της μακροχρόνιας συνεργασίας της ΕΤΕπ με ελληνικές τράπεζες για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας της Ελλάδας».

Οι πρώτες συμβάσεις με την Alpha Bank, τη Eurobank, την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και την Τράπεζα Πειραιώς , συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ, τα οποία κατανέμονται ισόποσα στις τέσσερις τράπεζες, υπογράφηκαν σε δημόσια τελετή στην Αθήνα, παρουσία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

«Οι τέσσερις δανειακές συμβάσεις που υπογράφηκαν σήμερα με τις τέσσερις συστημικές ελληνικές τράπεζες είναι ιδιαίτερα σημαντικές, διότι στηρίζουν, και μάλιστα με μεγάλο ποσό, μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της ΕΤΕπ: την εξασφάλιση καλύτερης πρόσβασης σε χρηματοδότηση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας της χώρας» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΤΕπ, και συνέχισε: « Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι μέρος της χρηματοδότησης της ΕΤΕπ αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για τη χορήγηση δανείων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Δεξιότητές και θέσεις απασχόλησης – Επενδύσεις για τους νέους “, προς επιχειρήσεις που στηρίζουν την απασχόληση των νέων. Αυτός είναι άλλος ένας τομέας στον οποίο θέλουμε πολύ vα συμβάλουμε σε μακροπρόθεσμη βάση . Η ΕΤΕπ παραμένει σταθερή στη δέσμευσή της να στηρίξει την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα και την επένδυση στους νέους. Αυτοί είναι από τους πρωταρχικούς στόχους της δραστηριότητας της ΕΤΕπ στην Ελλάδα. Οι συνδυασμένες προσπάθειες της ΕΤΕπ και των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις της χώρας να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους και να δημιουργήσουν τις νέες θέσεις απασχόλησης που τόσο χρειάζεται η χώρα, ιδίως για τους ταλαντούχους νέους, οι οποίοι αποτελούν το μέλλον της Ελλάδας» .

Χρηματοδοτικό εργαλείο

Ο κ. Δημήτριος Π. Μαντζούνnς, διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, δήλωσε: «Η συμμετοχή της Alpha Bank στη νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Τραπέζης Επενδύσεων, για την παροχή χρηματοδοτικών λύσεων σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και σε επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποιήσεως, αναδεικνύει την έμπρακτη στήριξη της τραπέζης στην ελληνική επιχειρηματικότητα. Αυτή n συναλλαγή, εν μέσω των προκλήσεων που αντιμετωπίζει n χώρα, δημιουργεί νέες προοπτικές για την περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρηματικών πελατών μας, παρέχοντας παράλληλα ένα ακόμη χρηματοδοτικό εργαλείο ρευστότητας».

Μακροχρόνια συνεργασία

Ο κ. Φωκίων Καραβίας, διευθύνων σύμβουλος της Eυrobank, δήλωσε τα εξής: «Η συμφωνία που υπογράφουμε σήμερα αγγίζει δύο κρίσιμα ζητήματα στην παρούσα συγκυρία. Πρώτον, τη διασφάλιση χρηματοδότησης με εύλογο κόστος για τις ελληνικές μμε και δεύτερον, n παρούσα συμφωνία στοχεύει συγκεκριμένα στη στήριξη επιχειρήσεων που δημιουργούν θέσεις εργασίας για νέους. Η ETEπ και n Eurobank έχουν μακροχρόνια συνεργασία. Μέσα από αυτήν, από το 2004 έχουμε διοχετεύσει κεφάλαια συνολικού ύψους 840 εκατ. ευρώ σε περισσότερες από 3.000 επιχειρήσεις. Επιθυμούμε ιδιαίτερα να συμβάλουμε στην επιτυχία της πρωτοβουλίας της ETEπ “Δεξιότητες και θέσεις απασχόλησης – Επενδύσεις για τους νέους”, η οποία βοηθά την Ελλάδα να αντιμετωπίσει την πρόκληση της διαρροής ανθρώπινου κεφαλαίου μέσα από τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης για τους νέους που αναζητούν εργασία».

Ενίσχυση Ρευστότητας

Ο κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκnς, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, δήλωσε: «Σε μια περίοδο κατά την οποία n οικονομική ανάκαμψη έχει κρίσιμη σημασία για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας και τη μείωση της ανεργίας, είναι καθήκον μας να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης. Οι συμβάσεις που υπογράφουμε σήμερα σε αυτό ακριβώς κατατείνουν. Οι λύσεις που αξιοποιούν την ευρωπαϊκή και την τοπική τεχνογνωσία μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων μεσαίας κεφαλαιοποίησης σε χρηματοδότηση. Η συμμετοχή και των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών σε αυτό το πρόγραμμα αναδεικνύει τον κοινό μας στόχο, που είναι n χρηματοδότηση της οικονομίας και n ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά».

Επενδυτικές ευκαιρίες

Ο κ. Γεώργιος Πουλόπουλος, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, δήλωσε: «Οι επιχειρήσεις και n επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα ήταν πάντα στο επίκεντρο της δραστηριότητας της Τράπεζας Πειραιώς. Είμαστε υπερήφανοι για το ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης, οι οποίες αποτελούν ζωιτκό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας, είναι βασικός τομέας των εργασιών μας. Χαιρετίζουμε τη νέα πιστωτική γραμμή που παρέχει π ETEπ, η οποία πιστεύουμε ότι είναι καίριας σημασίας για πολλά σημαντικά επενδυτικά σχέδια. Η Τράπεζα Πειραιώς θεωρεί ότι n στήριξη της διατηρήσιμης ανάπτυξης στην ελληνική οικονομία αποτελεί βασικό καθήκον της. Είμαστε πεπεισμένοι για τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στη χώρα μας και το μέλλον των ελληνικών μμε και επιχειρήσεων μεσαίας κεφαλαιοποίησης».

Πηγή: Ναυτεμπορική[:]