Ο νέος αναπτυξιακός νόμος αμέσως μετά τη συμφωνία με τους δανειστές

Αναδιαρθρώσεις επιχειρηματικών δανείων: τέλος χρόνου
1 Απριλίου, 2016
Ποια έργα θα προτείνει η Ελλάδα για ένταξη στο πακέτο Juncker
1 Απριλίου, 2016
Δείτε τα όλα

Ο νέος αναπτυξιακός νόμος αμέσως μετά τη συμφωνία με τους δανειστές

[:el]1/4/2016

Νέοι σχεδιασμοί δρομολογούνται από το υπουργείο Οικονομίας στο πλαίσιο του νέου αναπτυξιακού σχεδιασμού συνδυάζοντας το νέο ΕΣΠΑ, προσαρμοσμένο στο νέο αναπτυξιακό νόμο.

Σε συνέντευξή του στο NEWS247 ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης επεσήμανε ότι “Στην πράξη, συνδέουμε τα διάσπαρτα χρηματοδοτικά εργαλεία κάτω από κοινές αναπτυξιακές στοχεύσεις, με στόχο τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου επιχειρηματικού περιβάλλοντος για την προσέλκυση εγχώριων και διεθνών κεφαλαίων. Κάτι τέτοιο δεν ίσχυε στους προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους, όσο κι αν ακούγεται (και θα έπρεπε να είναι) αυτονόητο”.

Συνεχίζοντας τόνισε ότι “η ταχεία αύξηση της απασχόλησης, με την δημιουργία σταθερών, βιώσιμων, καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους των νέων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014 – 2020”.

Όπως είπε, η αναπτυξιακή προσπάθεια της κυβέρνησης δεν νοείται χωρίς το νέο, επιστημονικά καταρτισμένο, ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει η χώρα, ενώ υπογράμμισε ότι έχουν θεσπιστεί κριτήρια βάσει των οποίων θα δοθεί επιπλέον 10% επιχορήγηση στα επιχειρηματικά σχέδια που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.

Ο υφυπουργός Οικονομίας επισήμανε πως βασική προτεραιότητα αποτελεί η κινητοποίηση επιπρόσθετων δημόσιων και ιδιωτικών πόρων, οι οποίοι θα κατευθυνθούν σε ένα νέο παραγωγικό και κοινωνικό πρότυπο που θα βασίζεται στη βιώσιμη ανάπτυξη, ενώ, όπως σημείωσε, όλα τα νέα προγράμματα επικεντρώνονται στην εισαγωγή της κουλτούρας ανάπτυξης σχημάτων κοινωνικής οικονομίας.

Ο Αλέξης Χαρίτσης υποστήριξε ότι το νέο ΕΣΠΑ περιλαμβάνει στοχευμένες χρηματοδοτήσεις με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία, ενώ υπενθύμισε πως το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προκηρυχθούν νέες δράσεις που θα στοχεύουν στην ενίσχυση δομών και μηχανισμών στήριξης της μικρομεσαίας νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Για τον νέο αναπτυξιακό νόμο, ο Αλέξης Χαρίτσης ανέφερε πως θα εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων με τους δανειστές.[:]