Ξεκίνησε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Η μείωση του κεφαλαίου υπό τις νέες διατάξεις του νόμου 4548/2018 – ΣΟΛ ΑΕ
29 Μαρτίου, 2019
Κυβέρνηση: Στις 100.000 το όριο προστασίας για επιχειρηματικά δάνεια
29 Μαρτίου, 2019
Δείτε τα όλα

Ξεκίνησε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

29/03/2019

Την ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων ενεργοποίησε πριν από λίγο η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΑΑΔΕ.

Οι δηλώσεις θα υποβληθούν έως το τέλος Ιουνίου και ο φόρος θα πληρωθεί από τον Ιούλιο μέχρι τον Νοέμβριο σε τρεις διμηνιαίες δόσεις.

Βασική αλλαγή φέτος, η έκδοση ατομικών εκκαθαριστικών για όλους τους φορολογούμενους, κάτι που σημαίνει ότι θα εκδοθούν 9 εκατομμύρια εκκαθαριστικά.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, σημειώνει ότι η έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων στα τέλη Μαρτίου αποτελεί θετική εξέλιξη για τη διευκόλυνση της δουλειάς των λογιστών-φοροτεχνικών, αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος «θα παρακολουθεί, όπως κάθε χρονιά, την πορεία υποβολής των δηλώσεων και θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τη λογιστική κοινότητα, υποστηρίζοντας τη δουλειά των μελών του και παρεμβαίνοντας σε περιπτώσεις προβλημάτων και δυσλειτουργιών, που τυχόν προκύψουν στο σύστημα.

Δεδομένης της μεγάλης σημασίας που έχει η δήλωση των συγκεκριμένων φορολογικών στοιχείων, εφιστούμε την προσοχή στους φορολογούμενους για τους λογιστές-φοροτεχνικούς με τους οποίους συνεργάζονται και τους καλούμε να εμπιστεύονται την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης αποκλειστικά σε λογιστές-φοροτεχνικούς που είναι πιστοποιημένοι από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος» τονίζει ο κ. Κόλλιας.

Πηγή: Ναυτεμπορική