Καταργούνται οι διπλές εισφορές για μισθωτούς “με μπλοκάκι”

Ενστάσεις σχετικά με τις κυρώσεις για e-συναλλαγές κάτω του 30%
6 Δεκεμβρίου, 2019
Μία ανάσα από το μηδέν τα επιτόκια καταθέσεων- πτώση και στα επιτόκια δανείων
6 Δεκεμβρίου, 2019
Δείτε τα όλα

Καταργούνται οι διπλές εισφορές για μισθωτούς “με μπλοκάκι”

06/12/2019

Καταργούνται οι διπλές ασφαλιστικές εισφορές για μισθωτούς με “μπλοκάκι”, στο νέο ασφαλιστικό, ενώ στις συναλλαγές με αποδείξεις δαπάνης το όριο πέφτει στα 3.000 ευρώ αντί 10.000 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά του η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, οι μισθωτοί που έχουν και μπλοκάκι για συμπληρωματικό εισόδημα, πλήρωναν διπλές εισφορές για σύνταξη και περίθαλψη με βάση το μισθό και με βάση το εισόδημα που αποκτούσαν από το μπλοκάκι για τη δεύτερη απασχόλησή τους.

Στην πράξη πλήρωναν χαράτσι σε κάθε πηγή εισοδήματος από εργασία, και αυτό είχε επιβληθεί με βάση το νόμο Κατρούγκαλου, που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ακόμη ότι στις αλλαγές που σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας, και σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής που αποκαλύπτει ο “Ελεύθερος Τύπος”, η εισφορά στο “μπλοκάκι” καταργείται εφόσον ο εργαζόμενος καλύπτει από την εισφορά του μισθού του τα 210 ευρώ της νέας κατώτατης εισφοράς.

Για κάθε παράλληλη δραστηριότητα που θα ασκεί ως μη μισθωτός με το μπλοκάκι, δεν θα καταβάλλει καμία επιπλέον εισφορά από τη στιγμή που ως μισθωτός έχει συνολικές εισφορές (εργαζόμενου και εργοδότη) πάνω από τα 210 ευρώ.

Πηγή: Capital.gr