ΕΣΠΑ: Ιούνιο του 2016 η εκταμίευση των χρημάτων για τα 4 νέα προγράμματα

Παράταση έως τις 4 Μαϊου για επικαιροποίηση δικαιολογητικών του ν. Κατσέλη
19 Φεβρουαρίου, 2016
ICAP: Μεικτή εικόνα δίνουν τα αποτελέσματα 753 επιχειρήσεων
19 Φεβρουαρίου, 2016
Δείτε τα όλα

ΕΣΠΑ: Ιούνιο του 2016 η εκταμίευση των χρημάτων για τα 4 νέα προγράμματα

[:el]19/2/2016

Οι πρώτες επιδοτήσεις στους δικαιούχους στα τέσσερα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ που ανακοινώθηκαν, θα γίνουν από τον Ιούνιο του 2016, όπως είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ στο υπουργείο Οικονομίας, Παναγιώτης Κορκολής.

Μιλώντας στο στην εκπομπή «Δύο στις 12», ο κ Κορκολής έκανε γνωστό ότι τον Απρίλιο θα ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, στη συνέχεια θα ακολουθήσει η αξιολόγηση και τον Ιούνιο θα ξεκινήσει η εκταμίευση του συνολικού ποσού των 370 εκατ. ευρώ.

«Προσπαθήσαμε οι προσκλήσεις να είναι κατανοητές, όχι μόνο στη γλώσσα, αλλά και στον ξεκάθαρο τρόπο που θα αξιολογηθεί ο καθένας» είπε και πρόσθεσε ότι οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά και εφόσον ο ενδιαφερόμενος αξιολογηθεί τότε θα καταθέτει τα δικαιολογητικά. Επίσης, δύο αξιολογητές, από διαφορετική περιφέρεια, θα εξετάζουν τις προτάσεις των ενδιαφερομένων, χωρίς να βλέπουν κανένα στοιχείο, ούτε τον κωδικό της πρότασης, προκειμένου -όπως εξήγησε- να διασφαλιστεί το αδιάβλητο.

Επίσης, όσοι επιλεγούν για να συμμετάσχουν σε κάποιο από τα 4 προγράμματα δεν θα χρειαστεί να προσκομίσουν εγγυητική επιστολή από τράπεζα για να εισπράξουν την προκαταβολή, με δεδομένο ότι οι τράπεζες ζητούν υπερβολικές εγγυήσεις. Όπως εξήγησε ο κ. Κορκολής, έγινε μια συμφωνία με το Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων για να μπορούν να εισπράξουν τα χρήματα οι ενδιαφερόμενοι.

«Βασική φιλοσοφία είναι ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε νέες – σταθερές θέσεις εργασίας να βρούμε απασχόλησης στους νέους με υψηλά προσόντα και μόρφωση και να ενισχύσουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» υπογράμμισε ο κ. Κορκολής και πρόσθεσε ότι αν προστεθεί και η ιδιωτική συμμετοχή το συνολικό ποσό, που θα κινηθεί στην οικονομία από τα 4 νέα προγράμματα ΕΣΠΑ θα φθάσει τα 700 εκατομμύρια ευρώ.[:]