Εντός 15 ημερών η ρύθμιση για τις 100 δόσεις.

Μειωμένη και τον Ιανουάριο του 2015 η χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα.
27 Φεβρουαρίου, 2015
ΕΣΠΑ: 10 (ακόμη) συχνές ερωτήσεις.
27 Φεβρουαρίου, 2015
Δείτε τα όλα

Εντός 15 ημερών η ρύθμιση για τις 100 δόσεις.

Η ρύθμιση για τις 100 δόσεις προχωρά κανονικά, δήλωσε η Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη σε δημοσιογράφους στη Βουλή. «Προχωράμε κανονικά, προς το παρόν», είπε χαρακτηριστικά. Λίγο νωρίτερα Ν. Βαλαβάνη είχε συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό.

Ποιοι μπαίνουν στη ρύθμιση οφειλών

Σε παλαιότερες δηλώσεις της η κ. Βαλαβάνη είχε επισημάνει ότι στη ρύθμιση δεν μπαίνουν οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ για το 2015. Όσοι χρωστούσαν έως 31-12-2014 και βεβαιωθούν μέχρι την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής θα έχουν διπλή δυνατότητα να ενταχθούν στη ρύθμιση. Αν αποπληρώσουν όλο το οφειλόμενο ποσό διαγράφονται οι προσαυξήσεις ή θα μπουν στη γνωστή ρύθμιση των 100 δόσεων. Αν φέρεις ολική εξόφληση πληρώνεις το μισό.

Μπόνους στους συνεπείς

Για το ενδεχόμενο παροχής μπόνους στους συνεπείς φορολογούμενους, η κυρία Βαλαβάνη είπε πως θα αναφέρεται στη φορολογική δήλωση της χρήσης 2015. «Η διευκόλυνση θα πιάνει τα τελευταία χρόνια. Όποιος πλήρωσε κανονικά το 2012, το 2013 και το 2014 θα έχει ένα μπόνους. Μπορεί να γίνει και μόνιμου χαρακτήρα. Αυτό θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της οικονομίας».

«Αν χρωστάς 3.000 ευρώ και έχεις κεφάλαιο 1.000 ευρώ σε συμφέρει να πληρώσεις καθώς κόβονται οι 2.000 ευρώ των προσαυξήσεων», είπε η κυρία Βαλαβάνη.

Αποκατάσταση των μικρο-ομολογιούχων

Aναφορικά με τους μικρο-ομολογιούχους που υπέστησαν το «κούρεμα» του 2012, η κ. Βαλαβάνη διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα δρομολογήσει τη μερική αποκατάσταση των απωλειών τους, όμως διευκρίνισε πως δεν είναι δυνατό να γίνει πλήρης αποκατάσταση, ούτε είναι δυνατό να αντικατασταθούν τα «κουρεμένα» ομόλογα μεγάλης διάρκειας που έλαβαν οι μικρο-επενδυτές μετά το PSI.

Η τελευταία ευνοϊκή ευκαιρία για τους οφειλέτες να μπουν στη ρύθμιση

Η νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο είναι και η τελευταία ευνοϊκή ευκαιρία που δίνεται στους οφειλέτες, διαμήνυσε επίσης η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη.

Πηγή: www.huffingtonpost.gr