9 Νέα Προγράμματα ΕΣΠΑ 2021-2027


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/boxmind.gr/httpdocs/wp-content/themes/betheme/functions/theme-functions.php on line 1503

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/boxmind.gr/httpdocs/wp-content/themes/betheme/functions/theme-functions.php on line 1508
Έρχονται δύο νέα προγράμματα επιδότησης απασχόλησης – Όλοι οι όροι
21 Μαΐου, 2021
Τριπλό «πλέγμα» στήριξης για τις μμε
21 Μαΐου, 2021
Δείτε τα όλα

9 Νέα Προγράμματα ΕΣΠΑ 2021-2027


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/boxmind.gr/httpdocs/wp-content/themes/betheme/functions/theme-functions.php on line 1503

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/boxmind.gr/httpdocs/wp-content/themes/betheme/functions/theme-functions.php on line 1508

21/05/2021

Στο αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινά το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 με την σταδιακή προκήρυξη εννέα προγραμμάτων επιδότησης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Πρόκειται για τυπικά προγράμματα επιδότησης ΕΣΠΑ από το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 και το Ταμείο Ανάκαμψης με στόχο να θέσουν την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης.

Τα προγράμματα θα είναι ανοιχτά όλο το 2021 και το 2022 και οι δράσεις τους καλύπτουν το σύνολο σχεδόν των παραγωγικών επιχειρήσεων και των κλάδων της οικονομίας.

  1. Διαφοροποίηση τουριστικού προϊόντος: Πρόγραμμα επιδότησης του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 που θα απευθύνεται σε υφιστάμενες τουριστικές επιχειρήσεις που προτίθενται να κάνουν επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό τους. Θα αφορά σε ανακαίνιση υφιστάμενων τουριστικών επιχειρήσεων στον εκσυγχρονισμό των τουριστικών καταλυμάτων και των τουριστικών επιχειρήσεων, σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού και σε νέες υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας.
  2. Εξοικονομώ επιχειρώντας Πρόγραμμα επιδότησης του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027, το οποίο στοχεύει στην αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας των επιχειρήσεων και την μείωση του ενεργειακού κόστους λειτουργίας τους. Θα επιδοτείται η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και παράλληλα η προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού εξοικονόμησης ενέργειας, παραγωγής ΑΠΕ, ανάκτησης θερμότητας και  ηλεκτρικών οχημάτων.
  3. Έξυπνη μεταποίηση: Πρόγραμμα επιδότησης του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027, το οποίο επιδοτεί μεταποιητικές επιχειρήσεις για την  προμήθεια μηχανημάτων και παραγωγικού εξοπλισμού παράλληλα με εκσυγχρονισμό των υποδομών των επιχειρήσεων με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας. Το ποσοστό επιδότησης θα ανέρχεται σε 50% και το πρόγραμμα θα παραμείνει ανοιχτό όλο το 2021 και 2022 για την υποβολή αιτήσεων.
  4. Ψηφιακός μετασχηματισμός μικρομεσαίων επιχειρήσεων: Πρόγραμμα επιδότησης του ΕΣΠΑ 2021-2027 με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων μέσα από την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών πληροφορικής που συμβάλλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό τους. Στα πλαίσια του προγράμματος, το οποίο θα έχει πολύ υψηλό ποσοστό επιδότησης, θα επιδοτούνται δαπάνες προμήθειας και εγκατάστασης λογισμικού και συστημάτων αυτοματοποίησης διαδικασιών, υποδομές για εργασία από απόσταση καθώς και συστήματα διαχείρισης εργασιών και αυτοματοποίησης διαδικασιών.
  5. Εξηλεκτρισμός οχημάτων – φορτιστές: Το 5ο πρόγραμμα επιδότησης του ΕΣΠΑ 2021-2027 είναι Εξηλεκτρισμός οχημάτων – φορτιστές. Το πρόγραμμα θα επιδοτεί την δημιουργία δικτύου φόρτισης οχημάτων σε επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα με την προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρικών φορτιστών και του απαραίτητου εξοπλισμού και εγκαταστάσεων. Επίσης, στα πλαίσια του προγράμματος θα επιδοτείται στοχευμένα και η αντικατάσταση των ρυπογόνων επαγγελματικών οχημάτων με νέα ηλεκτρικά.
  6. Ενίσχυση αγροτοδιατροφικού τομέα: Πρόγραμμα επιδότησης του ΕΣΠΑ 2021-2027, το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας και στην συγκεκριμένα στην υλοποίηση επενδύσεων στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή Στόχος του προγράμματος είναι η υλοποίηση επενδύσεων σε νέα αγροτικά προϊόντα υψηλής ποιότητας.
  7. Πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων του κλάδου του τουρισμού, σε αντίστοιχα πλαίσια με το πρόγραμμα για την εστίαση. Και για τον κλάδο του τουρισμού θα δοθεί στοχευμένη επιδότηση σε κάθε επιχείρηση, ίση με ένα ποσοστό του τζίρου του 2019 για να λειτουργήσουν την τουριστική περίοδο.
  8. Πρόγραμμα ενίσχυσης των γυμναστηρίων και των παιδότοπων, σε αντίστοιχα πλαίσια με το πρόγραμμα για την εστίαση.
  9. Πρόγραμμα ενίσχυσης των δικηγόρων για την ψηφιακή αναβάθμιση και την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών πληροφορικής.

Παράλληλα θα τρέξουν και τα προγράμματα Γέφυρα ΙΙ και κάλυψης των παγίων δαπανών τα οποία αναμένεται να προσφέρουν ρευστότητα σε πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.