Εξωδικαστικός: 691 νέες ρυθμίσεις τον Αύγουστο

Γιατί 4 στους 10 επαγγελματίες βρίσκουν τοίχο σε τραπεζική χρηματοδότηση
7 Σεπτεμβρίου, 2023
7 νέα χρηματοδοτικά εργαλεία αναμένεται να ενεργοποιηθούν για επιχειρήσεις
7 Σεπτεμβρίου, 2023
Δείτε τα όλα

Εξωδικαστικός: 691 νέες ρυθμίσεις τον Αύγουστο

Το συνολικό ύψος των δανείων που έχουν ρυθμιστεί μέσω του εξωδικαστικού έχει φτάσει σχεδόν τα 3 δισ. ευρώ – 691 ρυθμίσεις τον Αύγουστο

07/09/2023

Δάνεια συνολικού ύψους σχεδόν 3 δισ. ευρώ έχουν ρυθμιστεί μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με τον αριθμό των ρυθμίσεων να πλησιάζει τις 8.000.

 

Σε ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι συνεχίστηκαν και τον Αύγουστο οι επιτυχείς ρυθμίσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.

Οπως σημειώνεται από την αρμόδια Γραμματεία, σε υψηλότερο επίπεδο κινήθηκε το ύψος αρχικών οφειλών που ρυθμίστηκαν τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο, παρά το γεγονός ότι οι προθεσμίες για την αξιολόγηση της προτεινόμενης ρύθμισης από πλευράς οφειλέτη ήταν σε αναστολή, βάσει του νόμου.

Τα στοιχεία αυτά, σε συνδυασμό με τα στοιχεία των τελευταίων τεσσάρων μηνών, δείχνουν την ικανοποιητική πορεία του εξωδικαστικού, σύμφωνα με το υπουργείο. 

Τα στοιχεία για τον Αύγουστο

  •  Πραγματοποιήθηκαν 691 νέες επιτυχείς ρυθμίσεις οφειλών, οι οποίες αντιστοιχούν σε 322 εκ. ευρώ αρχικών οφειλών (ποσό μεγαλύτερο από τον αντίστοιχο δείκτη του μηνός Ιουλίου όπου έγιναν 931 ρυθμίσεις), συντηρώντας έτσι σε σταθερά υψηλό επίπεδο, πάνω από 290 εκ. ευρώ, τα δάνεια που ρυθμίζονται σε μηνιαία βάση το τελευταίο τετράμηνο.
  • Συνολικά, μέχρι το τέλος Αυγούστου του 2023 έχουν πραγματοποιηθεί 7.948 επιτυχείς ρυθμίσεις οφειλών, οι οποίες αντιστοιχούν σε 2,97 δισ. ευρώ αρχικών οφειλών.

 

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ