Ευκλ. Τσακαλώτος: Τελευταία ευκαιρία η εθελούσια αποκάλυψη αδήλωτων εσόδων

Ενίσχυση ρευστότητας των δικαιούχων ΕΣΠΑ με τον καταπιστευτικό λογαριασμό
20 Δεκεμβρίου, 2016
Υπεγράφη η απόφαση για προκαταβολή επενδυτικών σχεδίων του Ν.3908/2011
20 Δεκεμβρίου, 2016
Δείτε τα όλα

Ευκλ. Τσακαλώτος: Τελευταία ευκαιρία η εθελούσια αποκάλυψη αδήλωτων εσόδων

[:el]20/12/2016

Τα νομοσχέδια για το πλαστικό χρήμα και την εθελούσια αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων «είναι νομοσχέδια που έρχονται να συμπληρώσουν την στρατηγική μας για να μπορέσουμε να αλλάξουμε το μείγμα της οικονομικής πολιτικής», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι και το πλαστικό χρήμα και η εθελούσια αποκάλυψη αδήλωτων εσόδων είναι «μη παραμετρικά μέτρα και δεν συμμετέχουν στο “χτίσιμο” των δημοσιονομικών στόχων που έχουμε θέσει. Αυτό είναι το “κακό” νέο. Το “καλό” νέο είναι πως ότι κερδίζεις είναι δικά μας χρήματα και τα διαθέτεις όπως θέλεις».

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι αποσύρει τη ρύθμιση για την ηλεκτρονική πληρωμή (wallet) στα «φρουτάκια» και το άρθρο 75 που δίνει την δυνατότητα στον υπουργό να δίνει επιπλέον κίνητρα για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Ακόμη ο κ. Τσακαλώτος με νομοτεχνική βελτίωση καθόρισε τις πρώτες, όπως είπε, κατηγορίες φορολογουμένων που δεν θα «χτίζουν» αφορολόγητο με πλαστικό χρήμα. Αυτές οι κατηγορίες θα είναι τα άτομα με αναπηρία, οι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών, τα  άτομα με δικαστική συμπαράσταση.

Για την εθελούσια αποκάλυψη αδήλωτων εσόδων ο υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε ότι «είναι η τελευταία ευκαιρία» και πρόσθεσε με νόημα: «Έχουμε επεξεργαστεί πολύ καλά λογισμικά για να επεξεργαζόμαστε πολλές υποθέσεις την μέρα και όχι λίγες υποθέσεις το μήνα. Άρα έχουμε και το μαστίγιο και το καρότο».

«Η ουσία του προβλήματος είναι ότι δεν θέλουμε να δώσουμε αμνηστία, δεν θέλουμε να επιβραβεύσουμε αυτούς που έβγαλαν έξω τα λεφτά τους, αλλά τι θα πλήρωναν αν φορολογούνταν», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

Πηγή: Ναυτεμπορική
[:]