Δημιουργία "ΚΕΠ για επιχειρήσεις" προαναγγέλλει ο Γ. Σταθάκης.

Άνοιξε η ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών στον ΟΑΕΕ.
2 Απριλίου, 2015
Νέο πρόγραμμα JEREMIE για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
3 Απριλίου, 2015
Δείτε τα όλα

Δημιουργία "ΚΕΠ για επιχειρήσεις" προαναγγέλλει ο Γ. Σταθάκης.

3/4/2015

Απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης και εξασφάλιση της διαφάνειας των συναλλαγών των επιχειρήσεων με το κράτος, εξήγγειλε ο Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, κατά το Συνέδριο του Ελληνογαλλικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, προανήγγειλε τη δημιουργία μιας σειράς εργαλείων, όπως τα ΚΕΠ επιχειρήσεων, που θα διευκολύνουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και θα εξασφαλίζουν διαφάνεια στις συναλλαγές.

Τόνισε επίσης την ανάγκη να αποσαφηνιστεί το πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρήσεων και χωροταξικά, με την ολοκλήρωση του χωροταξικού σχεδιασμού και του κτηματολογίου, όπως επίσης και να ξεκαθαρίσει η περιβαλλοντική νομοθεσία η οποία πρέπει να είναι ισχυρή ώστε να θωρακίζεται ο φυσικός πλούτος της χώρας.

“Για να γίνει πιο εξωστρεφής η οικονομία, συνέχισε ο κ. Σταθάκης, θα πρέπει η χώρα να στραφεί εκ νέου στο παραγωγικό δυναμικό της, στην αγροτική οικονομία, την μεταποίηση και τους λοιπούς παραγωγικούς τομείς. Ο νέος αναπτυξιακός νόμος, θα πρέπει να παρέχει νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, πιο ευέλικτα και να στηρίζει την νεανική επιχειρηματικότητα.”