Αλεξιάδης: Προς τα τέλη Μαρτίου θα ανοίξει το taxisnet για τις δηλώσεις

Αναστολή πώλησης των «κόκκινων δανείων»
10 Μαρτίου, 2016
Πρωτοβουλία ΤτΕ και ΕΤΑΑ για τα "κόκκινα δάνεια"
11 Μαρτίου, 2016
Δείτε τα όλα

Αλεξιάδης: Προς τα τέλη Μαρτίου θα ανοίξει το taxisnet για τις δηλώσεις

[:el]11/3/2016

Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας και τις αρχές της μεθεπόμενης θα ανοίξουν οι εφαρμογές του taxisnet για τις φετινές δηλώσεις εισοδήματος, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Αμέσως μετά, είπε μεταξύ άλλων ότι θα ακολουθήσει το νομοσχέδιο για την λαθρεμπορία των καπνικών προϊόντων, το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα κ.α. Για το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα εξήγησε ότι θα υπάρξουν κίνητρα για τη χρήση του και υποχρεωτικά μέτρα, αλλά με γεωγραφικές και ηλικιακές εξαιρέσεις (ανέφερε για παράδειγμα νησιά κλπ).

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι το 2016 θα είναι έτος μεγάλων αλλαγών στα ζητήματα φορολογικής πολιτικής, αλλαγές που θα προκύψουν μέσα από διάλογο, με όποιον θέλει να κάνει διάλογο. Αφού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και η συζήτηση για το χρέος θα προχωρήσουν οι αλλαγές με στόχο ένα απλό, δίκαιο και σταθερό αλλά και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα.

Αναφερόμενος στο Περιουσιολόγιο ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι δεν θα αποτελέσει την βάση για την επιβολή νέας φορολογίας, αλλά ένα εργαλείο για την φορολογική δικαιοσύνη και κάλεσε όσους ασκούν διαρκή κριτική για την φορολογική αλλά και γενικότερα την οικονομική πολιτική, να καταθέσουν επιτέλους τις εναλλακτικές προτάσεις τους.

Επισήμανε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να σταματήσει η λογική της υπερφορολόγησης, επισημαίνοντας ότι η κατανομή των φόρων δεν είναι δίκαιη ούτε για τους πολίτες ούτε για τις επιχειρήσεις. Χρειαζόμαστε μεγάλες αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, ένα νέο φορολογικό πολιτισμό, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τρύφων Αλεξιάδης.[:]