Στα 6 δισ. ευρώ το “μαξιλάρι” για δάνεια προς επιχειρήσεις

Τράπεζες: Διευκολύνσεις στην πληρωμή δανείων και για φυσικά πρόσωπα
20 Μαρτίου, 2020
Αδ. Γεωργιάδης: “Δεν χρειάζεται να ανησυχεί κανείς για τους πλειστηριασμούς”
20 Μαρτίου, 2020
Δείτε τα όλα

Στα 6 δισ. ευρώ το “μαξιλάρι” για δάνεια προς επιχειρήσεις

20/03/2020

Διπλασιάζεται, στα 6 δισ. ευρώ από 3 δισ. ευρώ, το ποσό που θα δοθεί μέσω του εγγυοδοτικού μηχανισμού για χορηγήσεις δανείων κεφαλαίου κίνησης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις το οποίο είχε ανακοινωθεί την Τετάρτη, ανεβάζοντας το συνολικό πακέτο μέτρων προς τις επιχειρήσεις στα 8,75 δισ. ευρώ.

Αυτό ανακοίνωσε νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης κατά την παρουσίαση του τρίτου πακέτου μέτρου για τη στήριξη της οικονομίας λόγω της πανδημίας.

Ο κ. Γεωργιάδης προειδοποίησε τις Εισπρακτικές Εταιρείες και τα Δικηγορικά γραφεία ότι αν υπάρχουν καταγγελίες από δανειολήπτες για συνεχείς οχλήσεις η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε πιο δραστικά μέτρα.

Προειδοποίηση απεύθυνε και προς τους κερδοσκόπους αναφέροντας πως τα πρώτα πρόστιμα, τα οποία ας σημειωθεί μπορεί να φθάσουν έως και το 1 εκατ. ευρώ, θα ξεκινήσουν να επιβάλλονται από την ερχόμενη εβδομάδα. Ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για τη θεσμοθέτηση και άλλων μέτρων αν απαιτηθούν για την πάταξη των φαινομένων κερδοσκοπίας. Όπως είπε “κάθε άλλο όπλο που έχει η πολιτεία στη διάθεσή της είναι στο τραπέζι και θα εφαρμοστεί”.

Ο υπουργός Ανάπτυξης κάλεσε την αγορά και τους πολίτες να αναλογιστούν ότι ανάγκες έχουν όλοι οι πολίτες. “Αν τηρηθούν οι κανόνες η επάρκεια της αγοράς είναι εξασφαλισμένη”, σημείωσε.

Πηγή: Capital.gr