Αδ. Γεωργιάδης: “Δεν χρειάζεται να ανησυχεί κανείς για τους πλειστηριασμούς”

Στα 6 δισ. ευρώ το “μαξιλάρι” για δάνεια προς επιχειρήσεις
20 Μαρτίου, 2020
Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια πληρωμής Ιανουαρίου στον e-ΕΦΚΑ
20 Μαρτίου, 2020
Δείτε τα όλα

Αδ. Γεωργιάδης: “Δεν χρειάζεται να ανησυχεί κανείς για τους πλειστηριασμούς”

20/03/2020

“Δεν χρειάζεται να ανησυχεί κανείς για τους πλειστηριασμούς”, είπε μιλώντας  στο MEGA ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Ανάπτυξης απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, που εκπνέει στις 30 Απριλίου, ανέφερε πως το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς, τονίζοντας πως θα βρεθεί λύση στον κατάλληλο χρόνο.

Συμπλήρωσε πως θεωρεί παντελώς απίθανο οι τράπεζες ή οι θεσμοί να ονειρεύονται πλειστηριασμούς αυτές τις ώρες, ενώ ανέφερε πως τα δικαστήρια είναι κλειστά για να ανησυχεί κάποιος.

Σχετικά με τη συμφωνία που επετεύχθη με τις εισπρακτικές εταιρείες, αυτή προβλέπει μεταξύ των άλλων την αναστολή καταβολής των δόσεων για τρεις μήνες στους πιστούχους που δικαιούνται την κρατική ενίσχυση των 800 ευρώ, κατόπιν συμφωνίας του δανειολήπτη.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με δηλώσεις που πραγματοποίησε χθες ο κ. Γεωργιάδης αναστέλλεται η λειτουργία των εισπρακτικών εταιρειών για όσο διαρκεί η καραντίνα. “Το ίδιο θα ισχύσει και για τις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων. Δεν νοούνται ενοχλήσεις σε τέτοια περίοδο για χρέη. Η οικονομία σταμάτησε, οπότε αυτές οι εβδομάδες είναι ως μη γενόμενες. Ευχόμαστε βέβαια να κρατήσει όσο λιγότερο γίνεται” δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. 

Πηγή: Capital.gr