Τρίμηνη αναστολή δόσεων προσφέρει σε δανειολήπτες η Intrum Hellas

Τράπεζες και Κορονοϊός: Πώς θα ρυθμίσουν τα δάνειά τους επιχειρήσεις και ιδιώτες
27 Μαρτίου, 2020
Παρατείνονται οι προθεσμίες καταβολής τρεχουσών εισφορών Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2020
27 Μαρτίου, 2020
Δείτε τα όλα

Τρίμηνη αναστολή δόσεων προσφέρει σε δανειολήπτες η Intrum Hellas

20/03/2020

Η εταιρεία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων της Τράπεζας Πειραιώς προχωρά σε ελάφρυνση των βαρών εν μέσω κρίσης, χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες. Ποιοι δανειολήπτες (φυσικά πρόσωπα και ΜμΕ) θα ευνοηθούν από το μέτρο.

Με ένα τηλεφώνημα και χωρίς τη γραφειοκρατία της αίτησης, των βεβαιώσεων και των αποδεικτικών, η εταιρεία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων Intrum Hellas -η οποία ανήκει κατά 20% στην Τράπεζα Πειραιώς και διαχειρίζεται πάνω από 27 δισ. ευρώ NPEs της τράπεζας- δίνει 3μηνη αναστολή δόσεων σε όσους πελάτες της-δανειολήπτες (φυσικά πρόσωπα και μικρομεσαίους) ήταν ενήμεροι στα τέλη Φεβρουαρίου.

Η ίδια στρατηγική θα εφαρμοσθεί και στους πελάτες του corporate, υπό τον όρο πάντα ότι τα δάνεια ήταν ενήμερα στα τέλη Φεβρουαρίου. Η διοίκηση της Intrum Hellas προχωρά για τους εν λόγω δανειολήπτες στην 3μηνη αναστολή του συνόλου της δόσης (τόκων και κεφαλαίου), χωρίς να τους ζητά να προσκομίσουν βεβαιώσεις ότι πλήττονται οικονομικά από την κρίση του κορωνοϊού. Το μέτρο δεν αφορά όσους δανειολήπτες εργάζονται σε εταιρείες που δεν πλήττονται.

Τους εμπιστευόμαστε!

«Ο δανειολήπτης που πλήρωσε κανονικά τη δόση του Φεβρουαρίου -δηλαδή είναι ενήμερος- έχει αποδείξει εκ των πραγμάτων ότι είναι σταθερός στην εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών του και δεν προσπαθεί να ξεγελάσει εκμεταλλευόμενος την κρίση που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού», αναφέρει στο Euro2day.gr πηγή και προσθέτει: «Εξάλλου, τους γνωρίζουμε. Μετά το αίτημά τους, το οποίο δεν χρειάζεται να το κάνουν στο κατάστημα, αλλά με ένα τηλεφώνημα, ελέγχουμε το προφίλ τους και μπορούμε γρήγορα τους τσεκάρουμε, όπως και την εταιρεία στην οποία απασχολούνται». Η ίδια πηγή επισημαίνει ότι η κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού διατρέχει σχεδόν οριζόντια το σύνολο των εταιρειών, κάτι που αποδεικνύει και ο συνεχής εμπλουτισμός των ΚΑΔ.

Προετοιμασία

Η εταιρεία σε συνεργασία με τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ετοιμάζεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, και για τις «αναγκαίες», όπως τις χαρακτηρίζουν, αναδιαρθρώσεις δανείων που θα χρειασθεί να γίνουν μετά τη λήξη της καραντίνας για αρκετές επιχειρήσεις.

«Μετά το πέρας της καραντίνας, οι επιχειρήσεις θα χρειαστούν χρόνο για να συνέλθουν, γι’ αυτό προετοιμαζόμαστε από τώρα», αναφέρει η ίδια πηγή, δίνοντας το στίγμα της τεράστιας δουλειάς που πρέπει να γίνει από το τραπεζικό σύστημα τους επόμενους μήνες.

Πηγή: Euro2day.gr