Ξεκίνησε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Τα τέσσερα μέτρα στήριξης που ξεκινούν μετά την 1η Ιουνίου
28 Μαΐου, 2021
Έρχεται νέα ρύθμιση για τις οφειλές της πανδημίας στα Ταμεία
28 Μαΐου, 2021
Δείτε τα όλα

Ξεκίνησε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

28/05/2021

Άνοιξε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων για 8,9 εκατ. φορολογούμενους. Παράλληλα, αύριο θα πραγματοποιηθεί η καταβολή :

  • των αποζημιώσεων  στους ιδιοκτήτες που δεν εισέπραξαν ενοίκια τον μήνα Απρίλιο.
  • των ενισχυμένων αποζημιώσεων ειδικού σκοπού σε δικαιούχους που έχουν υποβάλλει αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, οι οποίες ξεπερνούν τις 75.000. Όπως τόνισε ο κ. Σταϊκούρας ήδη την Τρίτη η ΑΑΔΕ προχώρησε στην καταβολή 50 εκατ. ευρώ σε 46.096 δικαιούχους. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την  υποβολή των αιτήσεων λήγει την 1ηΙουνίου.

Όπως επεσήμανε ο ΥΠΟΙΚ, την επόμενη εβδομάδα θα εξεταστεί κατά πόσο θα ισχύσει το καθεστώς των μειωμένων ενοικίων και τον Ιούνιο.  Στην πρόθεση του υπουργείου είναι να επεκταθεί και τον επόμενο μήνα όμως θα είναι στοχευμένο.

Πρόγραμμα παγίων δαπανών

Άμεσα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την έναρξη της 1ης φάσης υποβολής των αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών. Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 17 Ιουνίου. Η πίστωση των ποσών στους δικαιούχους θα ξεκινήσει στα μέσα Ιουλίου. Θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να έχουν υποβάλει τη φορολογική δήλωση καθώς μέσα από τα στοιχεία που θα δηλώσουν στο Ε3 θα καθοριστεί και το ποσό που θα δικαιούνται από το πρόγραμμα. Σημειώνεται ότι το τελικό ποσό λαμβάνεται ως πιστωτικό για την κάλυψη φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών.

Πηγή: Ναυτεμπορική