Τί ισχύει τελικά με τους πλειστηριασμούς Α’ κατοικίας;

Παράταση της ρύθμισης των 100 δόσεων
26 Ιουνίου, 2015
Capital Controls: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε
29 Ιουνίου, 2015
Δείτε τα όλα

Τί ισχύει τελικά με τους πλειστηριασμούς Α’ κατοικίας;

26/6/2015

Σύμφωνα με απαντητικό έγγραφο (σε επερώτηση στη Βουλή) του Υπουργού Δικαιοσύνης, μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν συγκεντρωτικά στοιχεία για τους πλειστηριασμούς Α’ κατοικίας, ενώ στο εξής, θα γίνεται μηνιαία αποστολή στοιχείων από τους συμβολαιογράφους στο αρμόδιο Υπουργείο.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, το θέμα της προστασίας της Α’ κατοικίας δανειοληπτών βρίσκεται μέσα στην agenda της συζήτησης ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τους «Θεσμούς». Συγκεκριμένα, έχει συσταθεί ομάδα εργασίας στην οποία συμμετέχουν η Τ.τ.Ε., το Τ.Χ.Σ., στελέχη του τραπεζικού τομέα, ανεξάρτητοι σύμβουλοι και κυβερνητικά στελέχη. Δεν μετέχουν, ωστόσο, εκπρόσωποι των ίδιων των δανειοληπτών.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, βασικός στόχος της Κυβέρνησης είναι η θεσμοθέτηση «ισχυρών κοινωνικών κριτηρίων» για την προστασία της Α’ κατοικίας. Διαβεβαιώνει, τέλος, ο Υπουργός ότι μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών της ομάδας αυτής, έχει διασφαλισθεί ότι δεν θα πραγματοποιούνται πλειστηριασμοί Α’ κατοικίας, όσον αφορά στα στεγαστικά δάνεια.

ΠΗΓΗ: danioliptes.gr