Στα σκαριά cluster ναυτιλιακής καινοτομίας

Μεγάλες ανατροπές σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς
24 Μαρτίου, 2017
Ξεκινάει το "χτένισμα" των καταθέσεων 1,2 εκατ. φορολογούμενων
31 Μαρτίου, 2017
Δείτε τα όλα

Στα σκαριά cluster ναυτιλιακής καινοτομίας

[:el]28/03/2017

Σύμπραξη εταιρειών τεχνολογίας και Δήμου Πειραιά για τη δημιουργία της συστάδας

Στη δημιουργία ενός cluster καινοτομίας (συστάδα καινοτόμων επιχειρήσεων) με επίκεντρο τις προηγμένες τεχνολογίες για την ψηφιακή εποχή στον ναυτιλιακό κλάδο προχωρούν οκτώ φορείς, μεταξύ των οποίων είναι επιχειρήσεις τεχνολογίας αλλά και ο Δήμος Πειραιά.

Πρόκειται για τις επιχειρήσεις Cisco Systems. Inc., Hellas, Setel Hellas S.A., IDE – Intracom Defense Electronics, Helica Maritime, NIKOLINAKOS – LARDAS & PARTNERS Law Firm και τον Δήμο Πειραιά, την Αephoria.net & BlueGrowth και το Athens Information Technology. Οι προαναφερόμενοι φορείς ιδρύουν το Κέντρο Αριστείας για τη Ναυτιλία – Στρατηγίς (Strategis). Το «ΣΤΡΑΤΗΓΙΣ-Κέντρο Αριστείας για τη Ναυτιλία» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με το όραμα να γίνει ένα παγκόσμιο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης εφαρμογών τεχνολογιών αιχμής, στρατηγικής και επιχειρηματικών μοντέλων για την έξυπνη ναυτιλία του μέλλοντος και τη γαλάζια οικονομία. Σκοπός του «Στρατηγίς» είναι η προώθηση της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης μέσω της ενεργοποίησης των φορέων της ναυτιλίας και της ανάπτυξης εταιρικών σχημάτων συνεργασίας για την εφαρμογή της αστικής αναζωογόνησης με επίκεντρο τη γαλάζια οικονομία.

Ορμώμενο από την παγκόσμια ηγεμονία της ελληνικής ναυτιλίας στοχεύει να προωθήσει και να διευκολύνει την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου στην Ελλάδα, επαυξάνοντας τον ρόλο του ως μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και να συμβάλει ώστε η Ελλάδα να αναδειχθεί μεταξύ των παγκόσμιων ηγετικών δυνάμεων στον χώρο της γαλάζιας οικονομίας. Μέσω της στενής συνεργασίας των μελών της συστάδας καινοτομίας, το «Στρατηγίς» στοχεύει να πρωτοστατήσει στη δημιουργία ενός κέντρου «Γνώσης & Καινοτομίας» παγκόσμιας εμβέλειας, με κέντρο τον Πειραιά – ένα μοχλό της Έξυπνης, Βιώσιμης Ανάπτυξης για όλη την περιοχή, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η επίσημη παρουσίασή του θα γίνει στο ίδρυμα Λασκαρίδη, στις 10 Μαΐου του τρέχοντος έτους.

Πηγή: Ναυτεμπορική[:]