Στα 47,9 εκατ. ευρώ η κρατική επιδότηση για το πρόγραμμα «Γέφυρα»

Πάνω από 400.000 δάνεια «πάγωσαν» στην πανδημία
5 Φεβρουαρίου, 2021
Επιδότηση δαπανών: Λιγότεροι δικαιούχοι και υπό όρους
5 Φεβρουαρίου, 2021
Δείτε τα όλα

Στα 47,9 εκατ. ευρώ η κρατική επιδότηση για το πρόγραμμα «Γέφυρα»

05/02/2021

Το συνολικό ποσό της κρατικής επιδότησης που έχει καταβληθεί, μέχρι σήμερα, στους δικαιούχους του προγράμματος  «Γέφυρα» ανέρχεται στα 47,9 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με δήλωσε του υπουργού Οικονομικών  Χρήστου Σταϊκούρα. 

«Το υπουργείο Οικονομικών προέβη, στις 29 Ιανουαρίου, στην τρίτη φάση πληρωμών της κρατικής επιδότησης από το πρόγραμμα “Γέφυρα”, αναφέρεται. 

«Πληρωμές που ανέρχονται συνολικά στα 24,7 εκατ. ευρώ, και αντιστοιχούν στην επιδότηση 110.037 δανείων. Έτσι, συνυπολογίζοντας και τις προηγούμενες δύο φάσεις επιδότησης, των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2020, το συνολικό ποσό της κρατικής επιδότησης που έχει καταβληθεί, μέχρι σήμερα, στους δικαιούχους του προγράμματος “ΓΕΦΥΡΑ” ανέρχεται στα 47,9 εκατ. ευρώ», συνεχίζει ο κ. Σταϊκούρας. 

«Με την υλοποίηση του προγράμματος “Γέφυρα”, η κυβέρνηση παρέχει ουσιαστική στήριξη στους πολίτες που δοκιμάζονται από τον οικονομικό αντίκτυπο της υγειονομικής κρίσης, ενισχύει την κουλτούρα πληρωμών και επιβραβεύει, για πρώτη φορά, τους συνεπείς δανειολήπτες», καταλήγει. 

Πηγή: Ναυτεμπορική