Προγράμματα ΕΣΠΑ 615 εκατ. ευρώ

Νέα παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις
15 Ιουλίου, 2016
Δουλεύεις έξω, φορολογείσαι έξω
15 Ιουλίου, 2016
Δείτε τα όλα

Προγράμματα ΕΣΠΑ 615 εκατ. ευρώ

[:el]15/7/2016

Eξι νέα χρηματοδοτικά προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού 615 εκατ. ευρώ σχεδιάζει να προκηρύξει στο επόμενο διάστημα το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Παράλληλα, έως το τέλος του Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί και η έναρξη του δεύτερου κύκλου υποβολής αιτήσεων για άλλα τρία προγράμματα.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν από τον αρμόδιο υφυπουργό Αλέξη Χαρίτση με αφορμή την ολοκλήρωση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για τα τέσσερα προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας του νέου ΕΣΠΑ, τα οποία προσέλκυσαν το επενδυτικό ενδιαφέρον 46.987 υποψήφιων και υφισταμένων επιχειρηματιών.

Αναφορικά με τις νέες δράσεις, ήδη έχει εκδοθεί η πρόσκληση για την αναβάθμιση των επαγγελματικών προσόντων εργαζομένων σε επιχειρήσεις, κατά προτεραιότητα στους στρατηγικούς τομείς του ΕΠΑνΕΚ, με συνολικό προϋπολογισμό 30 εκατ. ευρώ.

Έπεται η δράση για τη δικτύωση των επιχειρήσεων (δημιουργία clusters, meta-clusters) με στόχο τη δημιουργία εγχώριων αλυσίδων αξίας, με συνολικό προϋπολογισμό 45 εκατ. ευρώ, καθώς και το πρόγραμμα για την αναβάθμιση υφιστάμενων επιχειρήσεων μεσαίου μεγέθους, με προσωπικό από 50 μέχρι 250 άτομα, συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, ενώ σύντομα θα δημοσιευθεί δράση για την ίδρυση νέων τουριστικών επιχειρήσεων.

Στον άμεσο σχεδιασμό του υπουργείου βρίσκεται η προκήρυξη προγράμματος προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία επιχειρηματικών πάρκων τοπικής εμβέλειας σε σχέση με τη μεταποίηση και την εφοδιαστική αλυσίδα, καθώς και προγράμματος 30 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιομηχανίας και συγκεκριμένα για τη χρηματοδότηση σχεδίων που αφορούν την αξιοποίηση υγρών, στερεών και αερίων αποβλήτων και απορριμμάτων.

Τέλος, με 370 εκατ. ευρώ θα ενισχυθούν συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς φορείς για την προαγωγή επενδύσεων στην έρευνα και την καινοτομία.[:]