Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τα μικρά τουριστικά καταλύματα το πρώτο τρίμηνο του 2021

Αμετάβλητο παρέμεινε το επιτόκιο των νέων καταθέσεων, αύξηση στο επιτόκιο δανείων
2 Οκτωβρίου, 2020
Πρόγραμμα 30 εκατ. για λειτουργική αγορά ηλεκτρισμού
2 Οκτωβρίου, 2020
Δείτε τα όλα

Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τα μικρά τουριστικά καταλύματα το πρώτο τρίμηνο του 2021

02/10/2020

Ο υπουργός Ανάπτυξης διαβεβαίωσε την ΣΕΤΚΕ ότι μέσα στο 1ο τρίμηνο του 2021 θα υπάρξει πρόγραμμα ΕΠΑνΕΚ για τα μικρά καταλύματα, που μέχρι σήμερα εξαιρούνταν από τα αντίστοιχα χρηματοδοτικά «εργαλεία»

Εποικοδομητική και άκρως ουσιαστική ήταν η συνάντηση του προέδρου της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος κ. Παναγιώτη Τοκούζη, με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον ειδικό γραμματέα για τα προγράμματα ΕΠΑΝΕΚ, οι οποίοι διαβεβαίωσαν πως εντός του 2021 θα υπάρξει ΕΣΠΑ για τα μικρά τουριστικά καταλύματα.

Οπως αναφέρει η Συνομοσπονδία, ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε ότι μέσα στο 1ο τρίμηνο του 2021 θα υπάρξει πρόγραμμα ΕΠΑνΕΚ για τα μικρά καταλύματα, που μέχρι σήμερα εξαιρούνταν από τα αντίστοιχα χρηματοδοτικά «εργαλεία» εξαιτίας κάποιων περιορισμών, επιδεικνύοντας κατανόηση και ενσυναίσθηση απέναντι στα αιτήματα της ΣΕΤΚΕ.

Η νέα προγραμματισμένη συνάντηση, είναι η δεύτερη η οποία πραγματοποιήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα μεταξύ των δύο πλευρών, αποδεικνύοντας από πλευράς του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τη διάθεση για εξεύρεση λύσεων στο κρίσιμο για τις επιχειρήσεις μικρών τουριστικών καταλυμάτων θέμα της ένταξή τους σε αναπτυξιακά προγράμματα.

Μετά το πέρας των συνομιλιών, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, κ. Παναγιώτης Τοκούζης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της συνάντησης. «Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ο αρμόδιος υπουργός, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, δείχνουν περίσσια βούληση για τη θέσπιση αναπτυξιακού προγράμματος αποκλειστικά για επιχειρήσεις μικρών τουριστικών καταλυμάτων, οι οποίες σήμερα “υποφέρουν” από τις επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19», είπε ο κ. Τοκούζης.

Πηγή: Euro2day.gr