Πότε κάνει «πρεμιέρα» η πλατφόρμα για τη νέα πάγια ρύθμιση οφειλών στην Εφορία

Νέο νομοσχέδιο: Έρχεται παράλληλο σύστημα χρηματοδότησης έως 25.000 ευρώ
24 Ιανουαρίου, 2020
Πόροι 21 δισ. ευρώ στην Ελλάδα από το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027
24 Ιανουαρίου, 2020
Δείτε τα όλα

Πότε κάνει «πρεμιέρα» η πλατφόρμα για τη νέα πάγια ρύθμιση οφειλών στην Εφορία

24/01/2020

Όσοι έχουν ενταχθεί στην ρύθμιση των 12 δόσεων μετά την 1η/11/2019 θα μπορούν να μεταφέρουν τις οφειλές τους στη νέα πάγια ρύθμιση

Τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς την εφορία σε έως 24 δόσεις θα έχουν όσοι έχουν ενταχθεί στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων μετά την 1η Νοεμβρίου 2019. Οι οφειλέτες αυτοί, σύμφωνα με πληροφορίες θα μπορούν να μεταφέρουν τις οφειλές τους στη νέα πάγια ρύθμιση, όταν αυτή ενεργοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η νέα ρύθμιση αναμένεται να ενεργοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου όταν προβλέπεται να τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων ένταξης από τους οφειλέτες. Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση που θα καθορίζει όλες τις λεπτομέρειες για την υπαγωγή στη νέα πάγια ρύθμιση.

Ποια χρέη μπορούν να ενταχθούν

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το νόμο που ψηφίσθηκε πρόσφατα από τη Βουλή για τη νέα πάγια ρύθμιση οι οφειλέτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τις οφειλές τους σε έως 24 μηνιαίες δόσεις όσον αφορά το φόρο εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ, τον ΦΠΑ και άλλους φόρους όπως και τέλη στην Εφορία ή στα τελωνεία που βεβαιώθηκαν εντός του 2019 αλλά κατά την 1η Νοεμβρίου 2019 δεν είχαν εντάξει τις οφειλές τους αυτές στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Οι φορολογούμενοι αυτοί θα μπορούν να ρυθμίσουν τις συγκεκριμένες οφειλές χωρίς να λαμβάνονται υπόψη εισοδηματικά κριτήρια.

Επίσης στη νέα ρύθμιση μπορούν να μπουν όλα τα παλαιά χρέη προς την Εφορία που έχουν μείνει αρρύθμιστα. Οι φορολογούμενοι αυτοί θα μπορούν να καταβάλουν τα χρέη τους έως και σε 24 μηνιαίες δόσεις εάν αυτά προέρχονται από φόρους εισοδήματος, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ ή άλλους φόρους ή μέχρι και σε 48 μηνιαίες δόσεις αν τα εν λόγω χρέη προέρχονται από φόρους κληρονομιάς ή από φορολογικά ή τελωνειακά πρόστιμα. Ο αριθμός των δόσεων για τις έκτακτες οφειλές που ρυθμίζονται σε έως και 48 δόσεις καθορίζεται με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

Πηγή: ΑΜΠΕ