Κτηματολόγιο: Προς παράταση σε 19+2 περιοχές για τις δηλώσεις

Υποχρεωτική η καταβολή της αποζημίωσης απόλυσης μέσω τραπεζικού λογαριασμού
7 Ιουνίου, 2019
«Κλείδωσε» το νέο ΕΣΠΑ: Τι θα χρηματοδοτήσει
10 Ιουνίου, 2019
Δείτε τα όλα

Κτηματολόγιο: Προς παράταση σε 19+2 περιοχές για τις δηλώσεις

07/06/2016

Μετά τα Δωδεκάνησα και την Κορινθία σειρά αναμένεται να πάρουν περιοχές όπου το εξάμηνο λήγει μέσα στον Ιούνιο, αλλά η ρύθμιση θα ανακοινωθεί μετά τη λήξη για να μην… ερημώσουν τα Γραφεία Κτηματογράφησης

Είκοσι μία περιοχές μπαίνουν στη νέα λίστα με τις παρατάσεις που δίνεται στο πλαίσιο της νομοθετικής ρύθμισης (με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας στις 16 Μαΐου) και αφορά τη συλλογή δηλώσεων στο τελευταίο πρόγραμμα κτηματογράφησης.

Για δύο από αυτές τις περιοχές (Δωδεκάνησα και Κορινθία) η Υπουργική Απόφαση δημοσιεύτηκε προχθές (5 Ιουνίου) στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Τεύχος Β – 2102). Την ίδια ώρα, σε 17 ημέρες λήγει το περιθώριο που έχουν οι ιδιοκτήτες στον Δήμο της Αθήνας να διορθώσουν τυχόν λάθη που έγιναν στις δηλώσεις του 2008.

Ειδικότερα, περιθώριο έως τις 31 Ιουλίου 2019 έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στα Δωδεκάνησα και την Κορινθία προκειμένου να δηλώσουν την περιουσία τους στο Κτηματολόγιο. Η παράταση (που είναι πέραν των προβλεπόμενων έξι μηνών) δόθηκε με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Δημαρά.

Το προβλεπόμενο εξάμηνο έληξε για την Κορινθία στις 12 Μαΐου και για τα Δωδεκάνησα στις 19 Μαΐου 2019. Διευκρινίζεται ότι η οροφή για την επιπλέον παράταση είναι οι έξι μήνες και δίνεται κατά περίπτωση – με Υπουργική Απόφαση -, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν κάθε φορά για κάθε περιοχή ξεχωριστά.

Πηγή: In.gr