«Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: Έως και τον Μάιο η προθεσμία υλοποίησης των παρεμβάσεων

«Ελευθέρας» στους πλειστηριασμούς των Funds – Πώς μπορούν να προστατευτούν οι δανειολήπτες
10 Φεβρουαρίου, 2023
ΕΣΠΑ: 23/02 ανοίγει ο “Ψηφιακός Μετασχηματισμός”
17 Φεβρουαρίου, 2023
Δείτε τα όλα

«Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: Έως και τον Μάιο η προθεσμία υλοποίησης των παρεμβάσεων

17/02/2023

Δεν θα δοθεί άλλη παράταση μετά τις 31 Μαΐου 2023.

Παράταση έως την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 στην προθεσμία που έχουν οι δικαιούχοι για την υλοποίηση των παρεμβάσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, η παράταση αυτή, η οποία θα είναι η τελευταία, κρίνεται επιβεβλημένη για την ολοκλήρωση των εργασιών από τους ωφελούμενους.

«Εξοικονομώ-Επιχειρώ»: Οι επιλέξιμοι ΚΑΔ σε δημόσια διαβούλευση

Στο μεταξύ, από χθες, Τετάρτη, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το ΥΠΕΝ η λίστα με τους επιλέξιμους κωδικούς αριθμούς δραστηριοτήτων (ΚΑΔ) για το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Επιχειρώ». Θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα ύψους 200 εκατ. ευρώ (100 εκατ. ευρώ για τους κλάδους Εμπορίου και Υπηρεσιών και 100 εκατ. ευρώ για τον Κλάδο του Τουρισμού) αποσκοπεί στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων των εν λόγω κλάδων.

Σύμφωνα με το προσχέδιο του Οδηγού του προγράμματος, η εξοικονόμηση αναμένεται να προκύψει από:

α) την ενεργειακή αναβάθμιση της κτιριακής υποδομής με παρεμβάσεις στο κτιριακό κέλυφος, αναβάθμιση εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, αναβάθμιση συστημάτων ψύξης/θέρμανσης, αναβάθμιση ή και ένταξη νέων υλικών και εξοπλισμού για τη μείωση των απωλειών ενέργειας, αναβάθμιση εξοπλισμού φωτισμού κλπ και

β) την εγκατάσταση και πιστοποίηση συστημάτων διαχείρισης ενέργειας και διατάξεων αυτοματισμού.

Για τους κλάδους Εμπορίου και Υπηρεσιών ενισχύονται έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους επένδυσης έως 100.000 ευρώ, ενώ για τον κλάδο του Τουρισμού τα όρια προϋπολογισμού ύψους επένδυσης είναι από 50.000 ευρώ έως και 500.000 ευρώ.

Πηγή: Ναυτεμπορική