Επιστρέφονται προσαυξήσεις του ΦΠΑ.

Παράταση της προθεσμίας υποβολής περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α. – Διευκρινίσεις για την ετήσια δήλωση των αγροτών.
30 Ιανουαρίου, 2015
Οι προμήθειες που απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ.
30 Ιανουαρίου, 2015
Δείτε τα όλα

Επιστρέφονται προσαυξήσεις του ΦΠΑ.

Την άμεση επιστροφή του ποσού που έχουν επιβαρυνθεί από 1ης Ιανουαρίου 2014 καταβάλλοντας προσαύξηση 2% επί της δεύτερης δόσης του χρεωστικού υπολοίπου ΦΠΑ έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν οι φορολογούμενοι με αίτησή τους προς την αρμόδια ΔΟΥ.

Με σκοπό την άρση των αδικιών και την ορθή εφαρμογή του νόμου αναφορικά με την επιβάρυνση 2% στη δεύτερη δόση του χρεωστικού υπολοίπου ΦΠΑ και κατόπιν ερωτημάτων των φορολογουμένων, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου υπέγραψε εγκύκλιο με την οποία επιστρέφεται στους φορολογούμενους η επιβάρυνση.

Συγκεκριμένα με το Ν. 4254/2014 καταργήθηκε αναδρομικά και από 1/1/2014 η επιβάρυνση του 2% που υπολογιζόταν στη δεύτερη δόση του χρεωστικού υπολοίπου των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ. Επειδή έχει παρατηρηθεί ότι το σύστημα υπολογίζει την εν λόγω επιβάρυνση, χωρίς να οφείλεται, όσοι φορολογούμενοι έχουν επιβαρυνθεί από 1/1/2014 με ποσοστό 2% επί της δεύτερης δόσης του χρεωστικού υπολοίπου ΦΠΑ δύνανται με αίτησή τους προς την αρμόδια για τη φορολογία τους ΔΟΥ να ζητήσουν την άμεση επιστροφή του ποσού αυτού.

Επίσης με άλλη απόφαση που υπέγραψε η κ. Σαββαΐδου τα συμφωνητικά μεταξύ των επιτηδευματιών θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω TaxisNet μέχρι το τέλος των μηνών Απριλίου, Ιουλίου, Οκτωβρίου και Ιανουαρίου για το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Με την απόφαση αυτή καταλαμβάνονται όλα τα συμφωνητικά που υπογράφονται από 1/1/2015 και εφεξής.