Εξωδικαστικός Μηχανισμός: Ξεπέρασαν τα 3 δισ. οι ρυθμισμένες οφειλές

ΑΑΔΕ: Διαγραφή ή «κούρεμα» προστίμων για τρεις στις δέκα προσφυγές
10 Οκτωβρίου, 2023
Αναπτυξιακή Τράπεζα: Πόροι για πράσινη μετάβαση των ΜμΕ στην Ελλάδα
10 Οκτωβρίου, 2023
Δείτε τα όλα

Εξωδικαστικός Μηχανισμός: Ξεπέρασαν τα 3 δισ. οι ρυθμισμένες οφειλές

Οι νέες αιτήσεις ξεπέρασαν τον μέσο όρο των τελευταίων πέντε μηνών

10/10/23

Συνεχίζονται οι εντάξεις οφειλών προς ρύθμιση στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό και τον Σεπτέμβριο του 2023, με τον αριθμό των νέων αιτήσεων να παραμένει υψηλός.

Τα στοιχεία του αποτυπώνουν το ενδιαφέρον των πολιτών και την αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου εργαλείου που τους τελευταίους μήνες εξελίσσεται και αξιοποιείται δυναμικά δίνοντας λύση σε χιλιάδες οφειλέτες, όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου το ΥΠΕΘΟ.

Στοιχεία που αντανακλούν το ενδιαφέρον των πολιτών και την αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου εργαλείου που τους τελευταίους μήνες εξελίσσεται και αξιοποιείται δυναμικά δίνοντας λύση σε χιλιάδες οφειλέτες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους:

Τον μήνα Σεπτέμβριο του 2023 πραγματοποιήθηκαν 856 νέες επιτυχείς ρυθμίσεις οφειλών οι οποίες, ξεπερνώντας τον μέσο όρο των τελευταίων πέντε μηνών, αντιστοιχούν σε σύνολο 290 εκατ. ευρώ, ενώ οι εκκινήσεις νέων αιτήσεων στην πλατφόρμα αριθμούν τις 3.628.

Συνολικά, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου του 2023 έχουν πραγματοποιηθεί 8.804 επιτυχείς ρυθμίσεις οφειλών οι οποίες αντιστοιχούν σε 3,26 δισ. ευρώ αρχικών οφειλών.

Σε σταθερά επίσης υψηλό επίπεδο διατηρείται και το ποσοστό εγκρισιμότητας των ρυθμίσεων από τους χρηματοδοτικούς φορείς.

ΠΗΓΗ: NEWMONEY