Έκπτωση φόρου για ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων

Ενέκρινε το σχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια η Κομισιόν
11 Οκτωβρίου, 2019
1,05 δισ. από την Αναπτυξιακή Τράπεζα σε μικρομεσαίες
18 Οκτωβρίου, 2019
Δείτε τα όλα

Έκπτωση φόρου για ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων

11/10/2019

Έκπτωση φόρου που θα αγγίζει το 40%, για τους πολίτες που θα προβούν σε δαπάνες λειτουργικής αναβάθμισης των κτιρίων τους, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, διευκρίνισε πως αυτή η έκπτωση φόρου δύναται να εφαρμοστεί αναλογικά, δηλαδή να συμψηφιστεί με κάποια άλλη οικονομική υποχρέωση του πολίτη προς το κράτος, όπως για παράδειγμα την καταβολή του ΕΝΦΙΑ.

Ο βασικός σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι ότι αν για παράδειγμα κάποιος δαπανήσει 10.000 ευρώ, για τη λειτουργική αναβάθμιση ή την ενεργειακή θωράκιση ενός ακινήτου, η έκπτωση φόρου θα αγγίζει τις 4.000 ευρώ, εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σε κάθε περίπτωση, αν χρειαστεί, θα πρέπει να συνυπολογιστεί το δημοσιονομικό βάρος, πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

«Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να τονωθεί ο τομέας της οικοδομής, που δέχθηκε σοβαρό πλήγμα στα χρόνια της κρίσης. Η οικοδομή αντιστοιχούσε στο 12% του ΑΕΠ και με την κρίση κατακρημνίστηκε. Αυτή τη στιγμή έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω της, θέλουνα φτάσουμε στο επίπεδο που θα αντιστοιχεί στο 3-4% αυτού», υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Υπάρχει ένα μεγάλο στοκ κατοικιών απούλητο και δίνουμε ένα κίνητρο για να αποκτήσουν τα χωριά κι οι πόλεις καλή όψη», δήλωσε ακόμη και τόνισε την ανάγκη να μπει τέλος στην υποβάθμιση και την γκετοποίηση περιοχών που μπορεί να προκαλέσει η εγκατάλειψη και κακή αισθητή τους.

Πηγή: Ναυτεμπορική