Ευκαιρίες δικτύωσης για ενεργειακά έργα στο «Ορίζοντας 2020»

Τι πρέπει να ξέρετε για το «εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ»
14 Ιουνίου, 2019
Στα 11 δισ. ευρώ θα φτάσουν οι επενδύσεις στην Ελλάδα από το Σχέδιο Γιούνκερ
21 Ιουνίου, 2019
Δείτε τα όλα

Ευκαιρίες δικτύωσης για ενεργειακά έργα στο «Ορίζοντας 2020»

18/06/2019

Εκδήλωση στις Βρυξέλλες στις 25-27 Ιουνίου

Το τριήμερο 25-27 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες, θα συναντηθούν πανεπιστημιακοί, ερευνητές και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ενεργειακό τομέα και σκοπεύουν να υποβάλουν προτάσεις στο πλαίσιο των νέων προκηρύξεων του 2020 στον τομέα Ενέργειας του ευρωπαϊκού προγράμματος για την Έρευνα και Καινοτομία «Ορίζοντας 2020».

Το H2020 Energy Info Days είναι αφιερωμένο στη δικτύωση και την εύρεση εταίρων για τον επιτυχή σχηματισμό κοινοπραξιών. Η εκδήλωση οργανώνεται από το ευρωπαϊκό έργο «C-Energy2020 SC3: Secure, clean and efficient energy» σε συνεργασία με το Enterprise Europe Network.

Με την υποστήριξη του ΕΚΤ
Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, ως Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» και συντονιστής του ελληνικού κόμβου του Enterprise Europe Network, υποστηρίζει τη συμμετοχή Ελλήνων επιχειρηματιών και ερευνητών στην εκδήλωση. Οι εκδηλώσεις εύρεσης εταίρων είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να γνωριστούν μεταξύ τους δυνητικοί υποψήφιοι, να ανταλλάξουν ιδέες και να διερευνήσουν τη δυνατότητα σχηματισμού κοινοπραξιών για την υποβολή προτάσεων. Οργανώνονται με βάση τη δημιουργία προφίλ των συμμετεχόντων, οι οποίοι λαμβάνουν προσκλήσεις για συμμετοχή σε εικοσάλεπτες συναντήσεις.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή σε οποιονδήποτε δυνητικό υποψήφιο – εταιρεία, πανεπιστημιακό ή ερευνητικό φορέα ή άλλο οργανισμό, ο οποίος πληροί τις προϋποθέσεις για να λάβει χρηματοδότηση και είναι διατεθειμένος να μοιραστεί ιδέες για ερευνητικά έργα.

Θεματικές ενότητες
Οι συμμετέχοντες μπορούν να λάβουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις προκηρύξεις που πρόκειται να ανοίξουν στις παρακάτω θεματικές και στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορίζοντας 2020»:

  • Ενεργειακή Απόδοση (Energy Efficiency).
  • Ενεργειακές τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα (Low carbon Energy Technologies).
  • Έξυπνες Πόλεις και Κοινότητες (Smart Cities and Communities).

Τους δίνεται, επίσης, η δυνατότητα να παρουσιάσουν τις καινοτόμες ερευνητικές ιδέες τους σε ένα διεθνές ακροατήριο και να ανακαλύψουν λύσεις και τεχνολογίες που έχουν προταθεί από άλλους συμμετέχοντες. Μπορούν ακόμα να συναντήσουν δυνητικούς συνεργάτες από την Ευρώπη -και πέρα από αυτήν- και να ξεκινήσουν να συγκροτούν τη δική τους κοινοπραξία.

Εγγραφές έως 20 Ιουνίου
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να κάνουν εγγραφή online το αργότερο μέχρι τις 20 Ιουνίου. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και μπορεί να εξαντληθούν νωρίτερα από αυτήν την ημερομηνία. Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Τα έξοδα μετακίνησης επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες. Προτεραιότητα θα δοθεί σε επιχειρηματίες και ερευνητικούς οργανισμούς με αναγνωρισμένη εμπειρία, οι οποίοι έχουν αναλάβει πρωτοβουλία για υποβολή προτάσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (Χρήστος Καψάλας, τηλ.: 210 7273965, e-mail: ckapsalas@ekt.gr).

Πηγή: Ναυτεμπορική