Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομίας σχετικά με το ΕΣΠΑ.

Ανυπόστατα τα δημοσιεύματα για «πάγωμα» του ΕΣΠΑ.
16 Μαρτίου, 2015
Δεν υπάρχει πάγωμα του ΕΣΠΑ, δηλώνει ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης.
19 Μαρτίου, 2015
Δείτε τα όλα

Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομίας σχετικά με το ΕΣΠΑ.

17/3/2015

Το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού επανήλθε στο θέμα που προέκυψε με δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα της Κυριακής” για πάγωμα του ΕΣΠΑ και διαψεύδει κατηγορηματικά την αρθρογραφία της εφημερίδας. Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

‘Σχετικά με δημοσιεύματα της εφημερίδας “Το Βήμα” για δήθεν «πάγωμα» των πληρωμών του ΕΣΠΑ, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω.

Οι πληρωμές του ΕΣΠΑ δεν έχουν «παγώσει». Αντιθέτως, τον τελευταίο μήνα δόθηκε άμεση προτεραιότητα και έχουν υπογραφεί κατανομές πληρωμών ύψους 275 εκατομμυρίων ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για ενίσχυση της αγοράς.

Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα επιβαρημένη δημοσιονομικά, καθώς τα προηγούμενα χρόνια εξαντλήθηκε η δημοσιονομική διευκόλυνση – πληρωμές topup 95% της κοινοτικής συνδρομής των ευρωπαϊκών κονδυλίων – που προσφέρανε τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ προς τους τότε δημόσιους προϋπολογισμούς. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει κανένα «πάγωμα» αλλά υλοποιούνται οι χρηματορροές που είχε καθορίσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Όσον αφορά τις «μακροοικονομικές αιρεσιμότητες» επισημαίνουμε ότι δεν έχει προκύψει κάποιο νεώτερο στοιχείο, μετά την περσινή σχετική μελέτη του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Παραπέμπουμε, τέλος, στη σημερινή κατηγορηματική διάψευση των σεναρίων περί «παγώματος» των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, από τον επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, Πάνο Καρβούνη.”

Εδώ η Ανακοίνωση.