Αλ. Χαρίτσης: Σειρά προσκλήσεων επιχειρηματικότητας το επόμενο διάστημα

20+1 απαντήσεις για πτωχεύσεις ή διασώσεις επιχειρήσεων
21 Οκτωβρίου, 2016
"Καταργείται" το άρθρο 99, αίρεται η προστασία από τους πιστωτές
21 Οκτωβρίου, 2016
Δείτε τα όλα

Αλ. Χαρίτσης: Σειρά προσκλήσεων επιχειρηματικότητας το επόμενο διάστημα

[:el] 

21/10/2016

Ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου, το οποίο διοργανώνεται από τα Επιμελητήρια Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας, ο υφυπουργός μίλησε για την αποτελεσματική υλοποίηση της Στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Μακροπεριφέρεια Αδριατικής – Ιονίου (EUSAIR) (φωτ. αρχείου).

Το επόμενο διάστημα θα εκδοθεί μια σειρά προσκλήσεων επιχειρηματικότητας, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε ομιλία του στην «Πρώτη Συνάντηση των Fora των Επιμελητηρίων, των Πόλεων και των Πανεπιστημίων της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου», που διεξάγεται στην Αρχαία Ολυμπία.

Ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου, το οποίο διοργανώνεται από τα Επιμελητήρια Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας, ο υφυπουργός μίλησε για την αποτελεσματική υλοποίηση της Στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Μακροπεριφέρεια Αδριατικής – Ιονίου (EUSAIR).

Ο κ. Χαρίτσης ανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα θα εκδοθεί μια σειρά προσκλήσεων επιχειρηματικότητας, καθώς, όπως είπε, οι σχετικές δράσεις του νέου ΕΣΠΑ έχουν εξειδικευτεί σε ποσοστό άνω του 55% (ποσό άνω των 2,5 δισ. ευρώ).

Ο υφυπουργός στάθηκε ακόμη στα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για υφιστάμενες και νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που, όπως είπε, θα ενεργοποιηθούν εντός του 2016:

  1. 1. το αναπτυξιακό Ταμείο Συμμετοχών,

 

  1. 2. το νέο Ταμείο Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ),

 

  1. 3. το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ», καθώς και εκείνα που θα ακολουθήσουν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017

 

  1. 4. το νέο Ταμείο Υποδομών, διάδοχο σχήμα του JESSICA,

 

  1. 5. το νέο Ταμείο Μικροπιστώσεων.

 

Στην εισήγησή του στο συνέδριο, ο υφυπουργός υπογράμμισε τη σημασία της πολιτικής συνοχής, ως καταστατικής αρχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ανάγκη να προωθηθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο πολιτικές ανάπτυξης, αντί της λιτότητας.

Επεσήμανε ότι η Ελλάδα, η οποία έχει αναλάβει την προεδρία της EUSAIR από τον Ιούνιο του 2016, αξιοποιεί τους πόρους που έχει στη διάθεσή της για την υλοποίηση της Στρατηγικής ΕUSAIR, με στόχο τη συνεκτική ανάπτυξη στη Μακροπεριφέρεια.

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε επίσης τη σημασία που έχει η διασύνδεση των επιμελητηρίων, των πανεπιστημίων και των αυτοδιοικητικών αρχών μέσω της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής – Ιονίου, τόσο για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση συνεκτικών και ολοκληρωμένων παρεμβάσεων, όσο και για την προσέλκυση επιπλέον πόρων.

Πηγή: Ναυτεμπορική[:]