Αλ. Χαρίτσης: Έως τέλη Σεπτεμβρίου ενεργοποιείται το 50% των προγραμμάτων ΕΣΠΑ

Αύξηση προϋπολογισμού στο ΕΣΠΑ για τη δράση του Τουρισμού
27 Μαΐου, 2016
Ανοιχτός Καταπιστευτικός Λογαριασμός στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τους δικαιούχους ΕΣΠΑ
27 Μαΐου, 2016
Αύξηση προϋπολογισμού στο ΕΣΠΑ για τη δράση του Τουρισμού
27 Μαΐου, 2016
Ανοιχτός Καταπιστευτικός Λογαριασμός στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τους δικαιούχους ΕΣΠΑ
27 Μαΐου, 2016
Δείτε τα όλα

Αλ. Χαρίτσης: Έως τέλη Σεπτεμβρίου ενεργοποιείται το 50% των προγραμμάτων ΕΣΠΑ

[:el]27/5/2016

Έως τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει ενεργοποιηθεί το 50 των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ, και ήδη όλοι οι φορείς βρίσκονται σε διαδικασία υποβολής προτάσεων για την υλοποίηση νέων έργων, όπως αναφέρθηκε σε συνάντηση που είχε την Τετάρτη ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης, με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Θέμα της συνάντησης, ήταν ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

Ο υφυπουργός δήλωσε ότι έχει ήδη ενεργοποιηθεί το 25% του νέου ΕΣΠΑ που αντιστοιχεί σε ποσό της τάξης των 4,5 δισ. ευρώ. «Βάσει του σχεδιασμού που έχουμε πραγματοποιήσει, έως τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει ενεργοποιηθεί το 50%, το μισό δηλαδή των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ και ήδη όλοι οι φορείς βρίσκονται σε διαδικασία υποβολής προτάσεων για την υλοποίηση νέων έργων», συμπλήρωσε.

Διευκρίνισε επίσης ότι πρόκειται για προσκλήσεις τομεακών και περιφερειακών προγραμμάτων «σε μια σειρά από δραστηριότητες που είναι πολύ σημαντικοί για την ελληνική οικονομία και κοινωνία». «Αναφέρομαι, τόσο στην ενίσχυση του τομέα επιχειρηματικότητας και στην υποστήριξη παρεμβάσεων στο πεδίο της κοινωνικής πολιτικής, όσο και σε δράσεις που σχετίζονται με έργα υποδομών και περιβάλλοντος», συνέχισε ο κ. Χαρίτσης και επεσήμανε ότι «η κινδυνολογία διαψεύδεται παταγωδώς από τα ίδια τα νούμερα».

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας δήλωσε από την πλευρά του ότι έχουν δρομολογηθεί ενέργειες, ώστε να μην μείνουν ημιτελή έργα και δημιουργούν στρεβλώσεις, οικονομικές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές.[:]