ΑΑΔΕ: Πώς θα διορθωθούν τα λάθη στις 120 δόσεις

Προστασία α’ κατοικίας: 28.000 αιτήσεις, μόλις 8 ρυθμίσεις προς το παρόν
25 Οκτωβρίου, 2019
Ανοίγει η βεντάλια για τις «στρατηγικές επενδύσεις»
25 Οκτωβρίου, 2019
Δείτε τα όλα

ΑΑΔΕ: Πώς θα διορθωθούν τα λάθη στις 120 δόσεις

25/10/2019

Σε λάθη των ίδιων των φορολογουμένων αφορούν οι περισσότερες περιπτώσεις για τις οποίες δεν κατέστη δυνατή η ένταξή τους στη ρύθμιση των 120 δόσεων. Τα λάθη αυτά θα επιχειρηθεί να διευθετηθούν, είτε διαμέσου των αναλυτικών οδηγιών που θα αποστείλει άμεσα η ΑΑΔΕ σε όλες τις εφορίες, είτε κατά περίπτωση, διευκρινίζουν κύκλοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, από τις χιλιάδες των περιπτώσεων οφειλετών για τις οποίες από λάθος δεν κατέστη η ένταξή τους στη ρύθμιση των 120 δόσεων, μόνο στις 95 περιπτώσεις η αιτία προέρχεται από εσωτερικό σφάλμα του συστήματος TAXIS.

Για τις 95 αυτές περιπτώσεις, αύριο θα αποσταλούν λίστες στις εφορίες, προκειμένου να γίνει αυτόματα η διόρθωση και η ένταξη των συγκεκριμένων οφειλετών στη ρύθμιση χωρίς να χρειαστεί να προσέλθουν στις εφορίες.

Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις, που είναι χιλιάδες, όπως διευκρινίζεται από την ΑΑΔΕ, η μη ένταξη στη ρύθμιση αφορά σε λάθη των φορολογουμένων.

Περιπτώσεις λάθους αναγραφής της ταυτότητας πληρωμής, ενώ το ποσό που καταβλήθηκε αντιστοιχεί στο ύψος της δόσης, θα διευθετηθούν με οδηγίες που πρόκειται να δοθούν αύριο στις εφορίες, προκειμένου οι οφειλέτες αυτοί να ενταχθούν κανονικά στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Άλλες κατηγορίες λαθών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται εκπρόθεσμες πληρωμές, θα αντιμετωπιστούν κατά περίπτωση, διευκρινίζουν κύκλοι της ΑΑΔΕ.

Πηγή: Ναυτεμπορική